Kolagen za sklepe je nekoliko drugačen od kolagena za kožo

Kolagen za sklepe je izredno pomemben, nič manj kot za zdrav in lep videz kože. Pravzaprav po svoje še bolj, saj zdrave sklepe potrebujemo praktično na vsakem področju življenja. Z močnimi bolečinami v kosteh in sklepih bi namreč najbrž težko delali in se gibali. 

Pomanjkanje kolagena se sicer najhitreje vidi po znakih, ki so značilni za staranje. Začnejo se pojavljati gube, koža začne izgubljati prožnost, vitalnost in lesk. Lasje in nohti postanejo bolj krhki. Ko se pojavijo bolečine v sklepih in mišicah, pa je skrajni časa, da k svoji prehrani dodate prehransko dopolnilo z naravnim kolagenom za sklepe.

Naravni kolagen za sklepe

Bolečine v kosteh in sklepih? Skrajni čas je, da v svojo prehrano dodate kolagen.

Kolagen je beljakovina, ki je največ prisotna v našem telesu. Telo sicer zna in zmore naravni kolagen (za sklepe in vse ostale dele telesa) proizvajati samo. Na žalost pa se zmožnost naravne proizvodnje te zdrave in pomembne beljakovine, ki v bistvu deluje kot naravno lepilo, začne manjšati z leti. Ko se torej začnejo kazati znaki za pomanjkanje, še posebej, če pride že do bolečine v kolenih in sklepih, je dobro začeti prehrani dodajati hidrolizirani kolagen v prahu. 

Postopek hidrolizacije deluje tako, da večje beljakovine kolagena razdeli in pomanjša. V takšni obliki se snov lažje absorbira v telo. Absorpcija se na takšen način dvigne kar na 90%, medtem, ko absorpcija iste snovi iz hrane doseže le kakšnih 27%.

Preprečite bolečine v sklepih in mišicah

Izberite najboljši kolagen za boljše počutje

Odlično prehransko dopolnilo, ki deluje tudi kot naravni kolagen za sklepe, je Collagen powder blend Biostille. Posebna formula kolagena dr. Majića je sestavljena iz 5 virov kolagena, med drugim iz hidroliziranega govejega kolagena in hidroliziranega ribjega kolagena. Prav ta formula zagotavlja, da bo telo dobilo vse vrste te snovi, ki jo potrebuje. 

Naravni kolagen za sklepe se še bolje veže na snovi, ki so bogate z vitaminom C, zato je le-ta dodan tudi v to mešanico. Posebnost so še dodatki kurkumina, silicija in mumie. Vse te naravne snovi še pripomorejo k večji učinkovitosti kolagena za sklepe in znatno pomagajo pri odpravljanju bolečine v sklepih in mišicah, tudi kosteh in kolenih ter, nenazadnje, bolečine v sklepih rok, ki jih še najbolj uporabljamo.

Omilite bolečine v sklepih rok, bolečine v kolenih, kosteh

Najboljši kolagen za sklepe je tisti tipa 2

Kolagen za sklepe je praktično enaka snov, kot tista, ki vpliva na kožo, lase in nohte, vseeno pa se je dobro zavedati, da obstajajo v našem telesu kar 4 tipi kolagena. Najpogostejši tip, ki se nahaja v hrustancu, je tip 2. To seveda tudi pomeni, da bolečine v sklepih in mišicah nastanejo predvsem, ko pride do pomanjkanja tipa 2. 

Bolečine v sklepih rok so zelo pogoste pri tistih, ki veliko delajo z rokami. Sem štejemo tudi pisarniško delo. Bolečine v kolenih in sklepih pa so pogostejše zaradi nepravilne vadbe, različnih poškodb in pomanjkanja nekaterih hranilnih snovi. Uporaba dodatkov s kolagenom lahko občutno zmanjšajo bolečine v sklepih in mišicah. Toda kateri tip izbrati? 

Pozabite na bolečine v kosteh in sklepih

Če vemo, da je kolagen za sklepe tisti tipa 2, potem je logično, da je tudi najboljši naravni kolagen za sklepe tisti tipa 2. Ker je težko izbrati čisto pravega, je sicer najlažje izbrati takšnega, ki vsebuje več tipov. Eden takšnih je v hidroliziranem kolagenu v različnih pripravkih Biostille. Šele na takšen način bomo namreč lahko popolnoma prepričani, da bo telo dobilo tisti tip naravnega kolagena za sklepe, ki ga najbolj potrebuje. 

Sicer pa bomo veliko naredili za svoje telo in počutje ter si s tem pomagali pri premagovanju bolečine v sklepih in mišicah, če bomo v telo vnašali tudi hrano, ki je bogata s kolagenom. To so, na primer: perutninsko meso, ribe, jajca, citrusi, jagodičevje, česen, fižol in nekateri oreščki, kot, denimo, indijski. 

Dobro se je tudi izogibati preveč dodatnim sladkorjem in rafiniranim ogljikovim hidratom, saj ti dve snovi zmanjšata zmožnost obnavljanja kolagena. Se izogibati preveliki izpostavljenosti soncu, ker le-to lahko zmanjša nastajanje te zdrave snovi. Škodljivo je tudi kajenje.

Naravni kolagen za sklepe in kakovostnejše življenje