Rekuperacija zraka zagotavlja manjšo porabo energije

Rekuperacija zraka je odlična rešitev tako za stanovanja kot tudi hiše, saj se prezračevalne naprave lahko namesti v posamezen prostor ali celoten objekt, s tem pa pridobimo svež zrak, bogat s kisikom, ki poskrbi za udobno in prijetno bivanje. Kakovosten in svež zrak je izjemno pomemben tako za bivanje doma ter izkoriščanje prostega časa z najmlajšimi, kot tudi na delovnem mestu, kjer bo dober zrak pripomogel k boljši koncentraciji pri delu in posledično večji uspešnosti. V podjetju Airabela se zavedamo, da je zadovoljstvo strank izjemno pomembno, zato nudimo sisteme z rekuperacijo zraka, od centralnih, ki zajemajo prezračevanje celotnega objekta kot tudi lokalne, ki poskrbijo za prezračevanje enega prostora in so odlična rešitev za pisarne in ostale službene prostore. Prepričani smo, da vam bodo naši sistemi za prezračevanje hiš in stanovanj pomagali k bolj udobnemu in prijetnemu bivanju, obenem pa boste z rekuperacijo zraka poskrbeli tudi za manjšo porabo energije in manjše mesečne stroške.

Centralni prezračevalni sistem za moderne poslovne prostore


Rekuperacija zraka – dotok svežega zraka iz okolice

Prezračevanje prostorov je že od nekdaj izjemno pomembno za zdravje posameznikov, saj svež zrak iz okolice, bogat s kisikom poskrbi za boljše delovanje ljudi, obenem pa se sočasno iz prostorov izpusti tako imenovani predihan zrak. Če je bilo včasih prezračevanje skoncetrirano na odpiranje oken in vrat, se je s pojavom novodobnih objektov, med katerimi najdemo steklene zgradbe, pri katerih oken ni mogoče odpreti in pa nizko energetske stavbe, ki zelo dobro tesnijo, pojavil  sistem prezračevalnih naprav. Sistem prezračevanja z rekuperacijo zraka je podoben sistemu prezračevanja z odpiranjem oken, le da so napeljane cevi, ki menjajo zrak iz prostorov za boljši zrak iz okolice, s to pomembno prednostjo, da se energija pri odvečnem zraku uporabi za ogrevanje ali hlajenje zraka iz okolice. Moderni objekti imajo dodelano izolacijo, kar lahko privede k nastajanju plesni ali slabemu zraku, zato so prezračevalne naprave z rekuperacijo idealna rešitev tako za pisarne, večnadstropne stolpnice kot za posamezne hiše ali stanovanja.


Rekuperacija zraka z lokalnim ali centralnim sistemom

V podjetju Airabela smo specializirani za prezračevanje s prezračevalnimi napravami z rekuperacijo zraka, od vas pa je odvisno, ali se boste odločili za centralno ali lokalno prezračevalno napravo. Razlika med njima je v osnovi v tem, da je centralna naprava mišljena za celoten objekt, tako da se avtomatično naenkrat prezračujejo vsi prostori v vašem domu ali na delovnem mestu, a je ključno to, da se morate za njo odločiti pred gradbenimi procesi.  Lokalna prezračevalna naprava je namenjena zgolj enemu prostoru in tako bolj primerna za že obstoječe objekte, saj tu ne potrebujemo napeljave skozi celotno zgradbo ali hišo.  Zato se lokalni sistem uporablja tako pri novogradnjah, kot pri adaptaciji starih objektov ali prostorov. Najdemo jih tako v javnih ustanovah kot tudi v zasebnih stanovanjih. Ne glede na izbiro vam zagotavljamo kakovostne prezračevalne naprave z rekuperacijo zraka in verjamemo, da boste s svojo končno odločitvijo in  nakupom zadovoljni.

Loklani prezračevalni sistem z enostavnim načinom vgradnjeEnostavni lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka


Prezračevalne naprave v ponudbi

V podjetju Airabela smo zastopniki dveh znamk prezračevalnih sistemov z rekuperacijo zraka. Nudimo vam centralne prezračevalne sisteme Daikin in lokalne prezračevalne sisteme znamke  Siku. Več podrobnosti o njih si lahko preberete tudi na naši spletni strani ali pa nas pokličite kar po telefonu.