Komplet platišča in pnevmatike: izbira širine tako ne bo težava

Komplet platišča in pnevmatike je zagotovo dobra izbira, saj se z nakupom kompleta izognete dilemi, ali se bo širina platišča in pnevmatike zares ujemala. Ker vam želimo prihraniti čas in energijo, boste v ponudbi spletne trgovine Zaverski našli komplete platišč in pnevmatik za različna vozila. Na voljo so vam tako zimske kot letne pnevmatike v kompletu s platišči. Menjava pnevmatik + platišča bo tako hitra in ugodna.

ON-LINE NAROČILO NA MENJAVO PNEVMATIK IN PLATIŠČ


Širina platišča in pnevmatike: dimenzije se morajo natančno ujemati

Seveda se lahko odločite tudi za ločen nakup, torej ne v kompletu. Če ne izberete kompleta, morate nekoliko bolj paziti, da bo širina platišča in pnevmatike izbrana pravilno. Neustrezna širina predstavlja tudi varnostno tveganje, obenem pa vam lahko neujemajoča se širina platišča in pnevmatike prinese tudi kazni. Tako si je pri nakupu ločeno in ne v kompletu smiselno vzeti malce več časa in se prepričati, da se širina platišča in pnevmatike prilegata. Pri tem si lahko pomagate tudi s tabelami s podatki o tem, kolikšna sta lahko minimalna in maksimalna širina pnevmatike za določeno širino platišča, ter tako sami sestavite ustrezen komplet platišča in pnevmatike. Pri širini platišča 10 col je npr. priporočena širina pnevmatike 265 ali 275 cm, minimalna širina 255 cm, maksimalna širina pa 285 cm. Če potrebujete pomoč pri izbiri širine, vam bomo z veseljem pomagali. V naši ponudbi sicer najdete veliko različnih možnosti, tako pri širini (vse do 13 col) kot pri premeru in razmiku med vijaki, zato boste zagotovo našli pravo kombinacijo in sestavili ustrezen komplet.


Zimske pnevmatike s platišči: po 15. marcu možna menjava za letne

Kot je znano, so zimske pnevmatike s platišči obvezne od 15. novembra do 15. marca. Po tem datumu pa je ponovno dovoljena menjava zimskih pnevmatik s platišči za letne komplete. Razmišljate, da bi kar vse leto uporabljali zimske pnevmatike s platišči, saj se vam zdi menjava pnevmatik in platišč preveč zamudna? To večinoma ni najboljša ideja, čeprav zakonsko menjava ni obvezna. Priporočljivo je namreč, da je oprema avtomobila prilagojena konkretnim pogojem v posameznih letnih časih, kar zagotovi optimalno funkcionalnost. Če boste zimske komplete pnevmatik s platišči uporabljali tudi spomladi in poleti, to npr. pomeni daljšo zavorno pot in večjo porabo goriva.

menjava kompleta platišča in pnevmatikeširina platišča in letne pnevmatike


Komplet platišča in letne pnevmatike: nič več težav pri izbiranju dimenzij

Menjava zimskih za letne pnevmatike s platišči, ko pride pravi čas, se vam dolgoročno vsekakor splača. Če nočete izgubljati časa z izbiranjem primerne širine platišč, vam toplo priporočamo nakup kompleta. Z odločitvijo za komplet platišča in letne pnevmatike pa ne izginejo le težave z izbiro primerne širine, ampak tudi drugih dimenzij. Tudi pri kompletu mora biti seveda izbrana primerna širina letne pnevmatike oziroma velikost, vendar pri nakupu kompleta odpadejo skrbi glede ujemanja širine letne pnevmatike in platišča. Komplet platišča in letne pnevmatike je tako zelo praktična rešitev.


Cene za komplet platišča in pnevmatike še posebej ugodne

Seveda pa razlog, zakaj izbrati komplet platišča in pnevmatike, ni zgolj praktičnost, ampak komplet pogosto pomeni tudi nižjo končno ceno. To velja tudi za komplete platišča in pnevmatike, ki jih najdete v naši ponudbi. Kompleti so na voljo po še posebej dostopnih cenah, kar pomeni, da bo menjava pnevmatik in platišča z odločitvijo za komplet tudi ugodna. Seveda smo vam na voljo za dodatne informacije tudi v primeru, da ne veste, kateri komplet platišča in pnevmatike izbrati za vaše vozilo. Komplete sicer sestavljajo proizvodi priznanih znamk, ki zagotavljajo njihovo kakovost in dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da boste lahko izbrani komplet brez težav uporabljali več sezon. Ponudba kompletov je dovolj raznolika, da boste v njej zagotovo našli tisto, kar potrebujete. Tako za komplete kot za nakup posameznih izdelkov pa vam ponujamo tudi možnost obročnega plačila.