Odganjalec ptic v vinogradu: priskrbite si elektronski solarni odganjalec


Odganjalec ptic v vinogradu, ki pride v poštev tudi v sadovnjakih in na vrtu, je izjemno koristen pripomoček. Z njegovo pomočjo uspešno zaščitite pridelek, ne da bi pri tem poškodovali živali. Še posebej praktičen je solarni odganjalec ptic v vinogradu, ki se napaja s pomočjo solarne, torej sončne energije.

solarni odganjalec ptic

Kako deluje elektronski odganjalec ptic?

Običajno gre za naprave z vgrajenim zvočnikom. Ta oddaja zvoke, ki spominjajo na glasove ujed, na primer na glasove sov ali jastrebov. Tovrstni zvoki seveda prestrašijo manjše ptice, za katere je pridelek v vinogradu ali v sadovnjaku nenadoma precej manj vabljiv.

Praviloma precej hitro odletijo, hkrati pa se zmanjša možnost za njihovo vračanje. Učinek torej ni samo neposreden in začasen, ampak je pogosto dolgoročen. Postopoma postane vaš vinograd ali sadovnjak razumljen kot nevarno območje, kar prispeva k zaščiti grozdja oziroma pridelka.

Običajno sta možna dva principa delovanja. Ena od možnosti je avtomatski način, pri katerem vnaprej določite časovne intervale oddajanja zvokov. Odločite pa se lahko tudi za delovanje na osnovi zaznavanja gibanja, kar pomeni, da se bo oddajanje zvokov začelo, ko bo senzor zaznal premikanje. Pred nakupom preverite območje zaznavanja pri posameznih modelih. Obenem pa preverite, kako veliko področje pokriva posamezni elektronski odganjalec ptic.

elektronski odganjalec ptic

Solarni odganjalec ptic v vinogradu ali preprostejše izvedbe za balkon

Če ga boste uporabljali v vinogradu oziroma na vrtu ali v sadovnjaku, boste seveda potrebovali napravo, ki lahko zagotovi varovanje na nadpovprečno veliki površini. Po drugi strani pa je možen manjši elektronski odganjalec ptic, ki ga je mogoče uporabiti na balkonih in okenskih policah.

Tovrstne naprave zelo uspešno odganjajo ptice kot so golobi, vrane in škorci. Pri tem upoštevajte, da večinoma ne gre za vodoodporne pripomočke, zato morate poskrbeti za ustrezno mesto namestitve. Prepričajte se, da bo naprava zaščitena pred neposredno izpostavljenostjo dežju in snegu.

Ne glede na to ali vas zanima večji, zmogljivejši (solarni) odganjalec ptic v vinogradu ali manjša naprava za balkon in okenske police, so izdelki proizvajalca Weitech izbira, s katero ne boste zgrešili. Gre za izjemno zanesljive in zmogljive pripomočke, ki svojo nalogo opravijo z odliko. Na voljo so različne izvedbe, med katerimi boste brez večjih težav našli model, ki bo ustrezal vašim potrebam oziroma velikosti območja varovanja (vinograd, sadovnjak, balkon, terasa itn.).

Pri večjih napravah je mogoče izbirati med samodejnim delovanjem na podlagi predhodno nastavljenih časovnih intervalov in delovanjem na osnovi zaznavanja gibanja. Obenem pa je omogočeno prilagajanje glasnosti.

odganjalec ptic