Rabljeni prenosni računalniki in njihove ključne prednosti

Mnogi potrošniki niso naklonjeni nakupu obnovljenih računalnikov, ker se bojijo, da bi le-ti kmalu po nakupu prenehali delovati. Pri tem se morda bojijo, da je prodaja prenosnih računalnikov del nekakšne prevare, a vendarle rezultati trga na drugi strani kažejo, da je prodaja rabljenih prenosnih računalnikov HP in prenosnih računalnikov DELL skokovito v porastu. Če pri tem pogledamo analizo stroškov in koristi, ki jih prinaša nakup obnovljenega prenosnega računalnika, ugotovimo, da bomo v prihodnosti zagotovo kupovali le še nadgrajene in posodobljene računalnike. Poleg tega pa bomo pri nakupu rabljenega prenosnega računalnika privarčevali precej denarja. Oglejmo si še nekaj ključnih prednosti nakupa tovrstnih obnovljenih prenosnikov.

Rabljeni prenosnik HP

Rabljeni prenosni računalniki so cenovno ugodni

Ključno prednost pri nakupu rabljenih prenosnih računalnikov predstavlja ravno njihova ugodna cena. Proizvajalci sicer ponujajo prenosne računalnike v akciji, vendar je njihova cena še vedno višja od prenovljenih prenosnih računalnikov HP in prenovljenih prenosnih računalnikov DELL. Če prebrskamo nekaj različnih spletnih strani, ugotovimo, da so cene prenovljenih prenosnih računalnikov HP in prenovljenih prenosnih računalnikov DELL bistveno nižje od cen računalnikov pri ostalih ponudnikih, kateri nudijo novejše modele, pripeljane neposredno iz tovarne. Dobro je vedeti, da se pri enakih zmogljivostih programske opreme in enaki zunanjosti izdelka, cene lahko razlikujejo za kar osemdeset odstotkov. Prav zato pri nakupu prenovljenih prenosnikov privarčujemo veliko denarja, pri čemer obnovljena elektronska naprava ohrani svojo kakovost in zmogljivost programske opreme, hkrati pa se njena vizualna podoba ne spremeni, saj ni poškodovana.

Rabljeni prenosni računalniki so združljivi z vsemi programi in aplikacijami

Obnovljeni prenosni računalniki HP in prenosni računalniki DELL so združljivi z veliko večino novejše programske opreme in aplikacij. Novejša programska oprema je pri starejših modelih prenosnih računalnikov HP združljiva v vseh lastnostih in zato celoten sistem rabljenih prenosnih računalnikov učinkovito deluje. Mnogi potrošniki se namreč bojijo, da bodo pri nakupu obnovljenih prenosnih računalnikov dobili zastarelo in nezdružljivo programsko opremo in aplikacije, vendar je to le mit. Stopnja sprememb v industriji prenosnih računalnikov HP in prenosnih računalnikov DELL je namreč  tako visoka, da ji podjetja za programsko opremo ne morejo več slediti. Prav zato se pri tem odločijo, da bodo ustvarjala programsko opremo, ki jo bo mogoče združiti tudi s starejšimi modeli prenosnih računalnikov HP in prenosnih računalnikov DELL.

Več o rabljenih računalnikih

Rabljeni prenosni računalniki kot visoko zmogljivi stroji

Ko gre za potrošniško elektroniko, obstaja veliko ljudi, ki svoj računalnik po nekaj letih uporabe preprosto odvržejo in takoj za tem kupijo nov prenosni računalnik, ki je velikokrat v akciji oziroma v znižani ponudbi. Vendar je pri tem nemogoče napovedati, iz kakšnih razlogov so jih odvrgli. Največkrat ni razlog v temu, da bi bile te elektronske naprave hudo pokvarjene ali nedelujoče, temveč gre večinoma za majhne napake v sistemu, katere bi lahko enostavno popravili. Stroškovna vrednost popravila teh napak pa je zanemarljiva v primerjavi z nakupom novih modelov. Večina prenovljenih prenosnih računalnikov HP namreč prihaja iz podjetij, katera uspešno nadgrajujejo vse svoje sisteme. Prav zato so obnovljeni prenosni računalniki HP  pravzaprav visoko zmogljivi stroji, ki nimajo nobenih programskih ali drugih težav.

DELL rabljen prenosnik

Rabljeni prenosni računalniki so prijazni do okolja in narave

Nenehno povpraševanje po novih izdelkih povzroči, da proizvajalci povečajo svojo ponudbo izdelkov in tovarniško proizvodnjo, posledično pa se pri tem povečujejo odpadki in sežiganje fosilnih goriv. Kadar elektronske izdelke odvržemo, se te kopičijo v odpadkih, ki jih je težje reciklirati in ponovno uporabiti. Na drugi strani pa so obnovljeni prenosni računalniki HP in prenosni računalniki DELL ekološki, saj njihova obnova in ponovna uporaba posredno omejuje porabo toplogrednih plinov in zmanjšuje ogljikov odtis. Rabljeni prenosni računalniki pri Recositech so prijazni do okolja in narave, pa vendar še vedno enako zmogljivi in estetsko privlačni kot novejši modeli iz tovarn proizvajalca.