Odori d. o. o.

Odtis narave.

Pošlji povpraševanje

Ekološka čistila (eko čistila) za okolju prijazno čiščenje doma

 

Ekološka čistila so okolju prijazna. Zeleno oziroma ekološko čiščenje je čiščenje, katerega glavni cilj je uporaba sredstev in metod, ki ohranjajo okolje zdravo, brez toksinov. Dom nam mora nuditi varno zavetje, brezskrbnost in toplino. Čisto okolje je pomembno za posameznikovo zdravje. Toda mnoga konvencionalna čistila nas postavijo pred težko izbiro - zdravje ali sterilen dom?

Tako za brezhibno čist dom žrtvujemo dolgotrajno izpostavljenost škodljivim kemikalijam. Te se absorbirajo skozi kožo ter povzročijo motnje v delovanju telesa. Tudi nevarni hlapi kemikalij, ki z dihanjem prodrejo v pljuča, lahko povzročijo veliko več škode, kot si mislimo.

Kemikalije nato z izpiranjem površin končajo v vodnih ceveh in odtokih, odkoder se izlijejo v okolje ter onesnažujejo pitno vodo in ekosistem. Zato je tako pomembno, da čimveč in tudi doma, uporabljamo ekološka čistila.eko čistila


Eko čistila Odori so izdelana iz 100 % naravnih sestavin

Ekološka čistila, kot so Odori naravna čistila za kopalnico in naravno čistilo za školjko, so zasnovana iz 100 % naravnih sestavin, zato so nežna, dišeča ter varna. Zahvaljujoč premišljeno zasnovanim kombinacijam sestavin so ravno tako učinkovita pri odstranjevanju madežev in umazanije. Naravne sestavine iz katerih so izdelana ekološka čistila Odori, so pridobljene neposredno iz narave.

Da bi zagotovili biorazgradljiva čistila, so pridelana s fizikalnimi in kemijskimi postopki, ki ne uporabljajo škodljivih topil in drugih sintetičnih snovi.

Oblikovana na rastlinski osnovi ne vsebujejo klora, fosfatov, formaldehida, encimov, parabenov, sintetičnih dišav, optičnih belil, sulfatov, amonijaka in drugih alergenov. Naravna čistila so izdelana iz cvetov in zelišč, nabranih na Ljubljanskem barju. S postopkom stiskanja in mletja so iz njih pridobljene esence in dragocena olja, ki ohranijo vse učinkovine dodanih izvlečkov.

Skrbno osnovana priprava, vzgoja in izdelava, skupaj z lastnim zeliščnim vrtom in čebelnjakom, omogočajo preprosto sledenje poreklu in zagotavljanje visokih standardov kakovosti. V ponudbi izdelkov Odori boste med drugim našli naravno čistilo za wc školjko, naravni razmaščevalec, prašek in detergent za strojno pomivanje – vsa so ekološka čistila.

naravno čistilo za wc školjko

Preprost in dostopen način ponovnega polnjenja ekoloških čistil

Ekološka čistila Odori se od drugih razlikujejo po okolju prijazni embalaži, namenjeni večkratnemu polnjenju. Takšna embalaža predstavlja trajnostno rešitev za zmanjšanje količine plastičnih odpadkov in proizvodnje plastike. Enkratno uporabljena embalaža kljub recikliranju onesnažuje okolje.

Na svetu se reciklira le približno 9 % vse plastike, zato je pomembno, da spremenimo način izdelave in uporabe izdelkov. Ponovno polnjenje predstavlja novo rešitev, ki je nujna za našo prihodnost. Preprosto in dostopno ponovno polnjenje Odori lahko izvedete v številnih trgovinah in trgovskih centrih po Sloveniji.

naravna čistila za kopalnico

Naravno čistilo za WC školjko, kopalnico in detergent za pomivanje posode

Eko čistila spreminjajo načine sodobnega čiščenja ter jih vračajo v preteklost. V čase, ko so naše prababice za čiščenje uporabljale naravne sestavine, kot sta kis in limona. S tako izbiro naredite več, kot si mislite. Manjša uporaba enkratne plastike namreč zmanjšuje onesnaževanje zraka in vode, tanjšanje ozonskega plašča ter vpliva na podnebne spremembe.

Je vaš cilj zeleno čiščenje, a niste prepričani, katera izbrati? Ne skrbite. Za vas smo naredili seznam treh ekoloških čistil, s katerimi lahko začnete eko čiščenje svojega doma.

  • Naravno čistilo za WC školjko

Naravno čistilo za WC školjko učinkovito odstrani umazanijo ter trdovratni vodni kamen - tudi pod robom. Je biorazgradljivo, vegansko in brez fosfatov, belil, formaldehida, sintetičnih dišav, encimov in amonijaka.

  • Naravno čistilo za kopalnico

Mnogi menijo, da morajo za sterilnost kopalnice imeti čistila z visoko vsebnostjo kemikalij. To seveda ni res. Naravna čistila za kopalnico, kot je Rožmarin, ravno tako učinkovito odstranijo vse vrste vodnega kamna, milne in druge nadležne madeže. Ekološko čistilo je namenjeno čiščenju ploščic, kadi, tuš kabin, pip in druge kopalniške opreme.

  • Detergent za ročno pomivanje posode

Naravni razmaščevalec Cvetlica učinkovito odstrani ostanke hrane ter raztaplja maščobo. S svojim delovanjem zagotavlja čisto in sijočo posodo. Ker ne vsebuje klora, encimov, parabenov, fosfatov in sintetičnih dišav je nežen do kože in prijazen do okolja. Detergent za ročno pomivanje posode je povsem naraven zahvaljujoč premišljeno izbranim naravnim sestavinam, ki vplivajo na uspešno raztapljanje maščob.

naravni razmaščevalec