Nogavice za dojenčke z nedrsečim podplatom morajo biti skrbno izbrane

Nogavice predstavljajo enega izmed ključnih kosov oblačil, a kljub temu jim ne posvečamo večje pozornosti. Nogavice za dojenčke so za razvoj malčkov ravno tako pomembne kot ustrezna obutev. Ko otroci naredijo prve korake, jih je težko zaustaviti, saj morajo raziskati veliko stvari. Ker so nenehno v gibanju se njihove noge bolj potijo, kot odrasle, kar pa ob nepravi izbiri nogavic, privede do razvoja bakterij, žuljev ter neprijetnih vonjav.

Pravilno izbrane nogavice za otroke preprečujejo nelagodnosti ter zagotavljajo samozavestne in brezskrbne prve korake. Vas zanima, kako izbrati ustrezne nogavičke za najmlajše? Otroške nogavičke morajo biti zračne, lahkotne, udobne, mehke, prave velikosti, ob vsem tem pa ne škodi, če so še všečne. V spletni trgovini www.cozy.si podjetja Elmint d.o.o. boste našli veliko živahnih nogavic za najmlajše. Na voljo so nogavice z nedrsečim podplatom, takšne z ropotuljico, za novorojenčke ter najrazličnejše nogavice z motivi.

Nogavice z nedrsečim podplatom

4 stvari, na katere je dobro biti pozoren pri izbiri ustreznih nogavic za dojenčke?

Nogavice za dojenčke morajo biti skrbno izbrane še posebej, zato ker je malčkova komunikacija na začetku nekoliko otežena. Skrb starša je, da izbere ustrezne nogavice za otroke ter s tem poskrbi za ustrezno zaščito njihovih stopal. Poglejte si 4 stvari, na katere je dobro biti pozoren pri izbiri nogavic za najmlajše.

1. Material

Pri izbiri se vedno znova pojavlja vprašanje, iz kakšnega materiala naj bodo nogavice? Otroške nogavice morajo biti izdelane iz mehkih, zdravju prijaznih materialov, saj vplivajo na malčkovo udobje. Nogavičke so pogostokrat zasnovane iz bombaža, elastana in poliamida. Mešanica teh materialov otroku zagotavlja lahkotnost, vzdžljivost in vpojnost.

Nogavice za dojenčke in otroke

2. Izdelava

Čeprav se na prvi pogled dozdeva, da so vse nogavice izdelane enako temu seveda ni tako. Malčki potrebujejo maksimalno udobje, zato so nogavičke mnogokrat zasnovane z mehkimi šivi ter neobčutnim šivom pri prstih. Takšno šivanje prepreči odrgnine in poškodbe, ki bi jih povzročili ostri ali nenatančni šivi na nežni koži otrok.

3. Podplat

Nogavice z nedrsečim podplatom so idealne za otroke, ki se trudijo narediti prve korake. Ti so precej nestabilni in otroci potrebujejo vso pomoč, ki jo lahko dobijo. Silikonske pike na podplatu jim pomagajo pridobiti oprijem, zagotavljajo stabilnost koraka ter nudijo dodatno zaščito pri raziskovanju sveta okoli njih.

4. Velikost

Velikost nogavic je ravno tako pomembna kot prava velikost čevljev. Premajhne nogavičke za otroke namreč onemogočijo naravno gibanje prstov ter povzročijo, da so ti preblizu skupaj, kar privede do žuljev. Če niste povsem prepričani o velikosti, je vseeno bolje izbrati nekoliko večje nogavice. Otroške noge nenehno rastejo, zato bodo malčku kaj kmalu prav.

Nogavice za otroke

Nogavice za dojenčke z nedrsečimi podplati in ropotuljo

V spletni trgovini www.cozy.si podjetja Elmint d.o.o. boste našli najrazličnejše nogavičke za najmlajše. Med najbolj priljubljenimi so otroške nedrseče nogavice z motivi. Zasnovane iz 75 % bombaža, 22 % poliamida in 3 % elastana omogočajo udobnost na vsakem koraku. Kakovosten, koži prijazen material se ponaša s standardom OEKO-TEX® standard 100, ki zaznamuje visoko varnost izdelkov.

Standard zagotavlja, da je vsak sestavni del izdelka testiran (niti, materiali) in je zato izdelek neškodljiv za zdravje ljudi. Nedrseče živahne nogavice pripomorejo, da otroci hitreje osvojijo ravnotežje, pridobijo moč v stopalih in koordinacijo. Ker stopala niso preveč obremenjena, se lahko prsti oprimejo tal, s tem pa otroci pridobijo več zaupanja v prve korake.

Pravi hit so tudi nogavice za dojenčke z ropotuljico. Udobne nogavice prav tako odlikuje kakovostna sestava materiala (75-% bombaž, 22-% poliamid, 3-% elastan). Ponašajo se z brezšivno povezavo, izjemno mehkobo ter prikupnim vzorcem živali z ropotuljico.

Ropotulje pripomorejo pri razvoju koordinacije, saj zanimiv zvok otroka spodbudi, da se premika, brca ter dotika nogavičk. Ker otrokom omogočajo enostavno povezovanje zvoka z gibom in dotikom so izjemne za razvoj finih motoričnih spretnosti.

Nogavice otroške z motivi