Tina Trstenjak je osvojila srebrno medaljo

Branilka zlate medalje na olimpijskih Tina Trstenjak tokrat osvojila odlično drugo mesto


Judoistka Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Tokiu 2021 dosegla izjemen rezultat in osvojila končno drugo mesto. V finalu do 63 kilogramov je bila od nje boljša le Francozinja Clarisse Agbegnenou, ki jo je sicer Trstenjakova premagala v olimpijskem finalu v Riu leta 2016. Tina Trstenjak je drugo mesto osvojila kljub bolečinam v hrbtu, ki jih je dobila med dvobojem v prvem nastopu.


Tina Trstenjak je osvojila olimpijsko srebro

Foto: RTV (https://www.rtvslo.si/sport/oi-2020/sporti/judo/tina-trstenjak-kljub-tezavam-s-hrbtom-do-olimpijskega-srebra/588888)


Tina Trstenjak je imela v uvodnih dvobojih nekaj težav, vendar je tekmice premagovala kot za šalo. Predvsem v polfinalnem obračunu teh olimpijskih iger z Italijanko Mario Centracchio  je prikazala izjemno predstavo, ko je dosegla najprej vazari, nato pa še ipon.

Trstenjakova je v finalnem dvaboju v razmaku 11 sekund dobila dve kazni, do konca dvoboja po nobeni tekmovalki ni uspelo narediti prelomne poteze za zmago, zato je odločil podaljšek. V njem je bila uspešnješa Francozinja, sicer stara znanka in dobra prijateljica Trstenjakove, ki je zmago dosegla z vazarijem.

Poraz v finalu je sicer prvi, ki ga je Trstenjakova doživela na vseh dosedanjih olimpijskih igrah.

To je že tretja medalja na olimpijskih igrah v Tokiu, ki so jo osvojili slovenski športniki. 


Iskrene čestitke Tini Trstenjak za izjemen uspeh in odlično drugo mesto na olimpijskih igrah.