Sintalov varnostnik rešil življenje!

Sintalov varnostnik rešil življenje!

Nejc Sitar, varnostnik podjetja Sintal, je v kranjskem nakupovalnem središču rešil življenje starejšemu moškemu, ki mu je zastalo srce.V začetku februarja je med opravljanjem dela v kranjskem nakupovalnem središču Qlandia varnostnika Sintala Nejca Sitarja blagajničarka obvestila, da se je starejši gospod zgrudil. Nejc je skupaj z zaposlenima v trgovskem centru takoj priskočil na pomoč, gospoda obrnil in preveril življenjske funkcije. Ker utripa in čutil in gospod ni dihal, je Nejc takoj začel s postopki oživljanja.

Sintalov varnostnik pred tem dogodkom ni imel predhodnih izkušenj z oživljanjem, s pomočjo znanja, ki ga je pridobil tudi med opravljanjem licence za varnostnika, pa je starejšemu gospodu rešil življenje.

Nejc je na svoje dejanje seveda ponosen, čeprav ga, kot sam pravi, ne obeša na veliki zvon. Upa, da v prihodnosti do podobnih situacij sicer ne bo prihajalo, čeprav se zaveda, da bi s sedanjo izkušnjo lahko odreagiral še bolje.

Na Nejčevo dejanje so ponosni tako njegovi bližnji kot podjetje Sintal. Varnostniku, ki se je izkazal s profesionalnim ravnanjem, se je zahvalil tudi vodja trgovskega centra, časopis Žurnal pa ga je vključil v akcijo Junak Slovenije.

Varnostnik Nejc Sitar, skromni junak ... klikni za povezavo do novice ...