Luka Dončić z izjemno predstavo proti Argentincem

Virtuoz Luka Dončić prikazal košarkarsko poezijo


Prva tekma na olimpijskih igrah v Tokiu, v kateri so se košarkarji Slovenije pomerili proti Argentincem, je bila predvsem v znamenju košarkarskega čarovnika Luke Dončića. Že v svoji prvi predstavi je pokazal vse svoje košarkarsko znanje in spretnosti. Luka Dončič je na svojem olimpijskem debiju dosegel kar 48 točk.


Luka Dončić z 48 točakmi proti Argentincem

Foto: NBA (https://www.nba.com/news/luka-doncic-scores-48-in-olympics-debut-slovenia-beats-argentina)

Prvi koš na tekmi so sicer zadeli Argentinci, potem pa Slovenija vodstva ni več izpustila iz svojih rok. Ob zaključku prvega polčasa so naši košarkarji vodili že za 20 točk (62:42), od tega jih je razigrani Dončić dosegel 31, kar 15 točk je dosegel že do 6. minute. Tudi v drugem polčasu olimpijskega dvoboja ni popustil in je Argenticem nasul še 17 točk. Svojo izjemno olimpijsko predstavo je v 36. minuti zaključil z neverjetnimi 48 točkami, ob tem pa dosegel še 11 skokov in 5 asistenc. Luka Dončić je svojo košarkarsko inteligenco prikazal tako, da je prebral vse taktične zamisli Argentincev in jih ukanil.

Kakšen izjemen moštveni igralec je, je Dončić dokazal s tem, kako nesebično je soigralcem pomagal pri izkoriščanju priložnosti in doseganju košev. Tako so tudi Klemen Prepalič (22 točk), Vlatko Čančar (12 točk), Mike Tobey (11 točk, 14 skokov) in drugi prišli na svoj račun ter pokazali svoje spretnosti.

Slovenska košarkarska reprezentanca je uvodno tekmo na olimpijskih igrah proti Argentini zaključila z 118:100.