Varovanje javnih prireditev

Varovanje zajema najrazličnejša področja, pri čemer vsako izmed teh področij zahteva specifičen nabor znanj in veščin. Izobraževanje kadrov mora biti zaradi tega prilagojeno primarnim nalogam, ki jih opravlja oziroma ki jih bo opravljal varnostnik. Varovanje javnih zbiranj denimo zahteva drugačen pristop kot varovanje trgovin, kljub temu pa obstaja nekaj splošnih določil, ki veljajo v vseh okoliščinah. Nujno pri tem je, da se storitve vedno izvajajo z upoštevanjem vseh zakonskih predpisov, ki veljajo v določenih okoliščinah.

Varovanje javnih zbiranj in prireditev

Za varovanje javnih zbiranj in prireditev je potrebna posebna licenca, ki jo podeljuje Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. Za pridobitev te licence oz. certifikata pa morajo biti izpolnjeni posebni, zelo strogi pogoji. Preden najamete podjetje, ki ponuja varovanje, se zato vedno najprej prepričajte, ali imajo vse licence, ki so potrebne za opravljanje določene dejavnosti. Samo delo pa nato vključuje različne naloge. Poskrbeti je npr. treba za nadzor nad potencialno sumljivimi osebami in predmeti. Pri tem je treba paziti tudi na morebitne sumljive dejavnosti v neposredni bližini kraja dogodka. Varnostniki morajo poleg tega pokrivati različne točke dostopa na območje, kar pomeni, da mora biti ekipa sestavljena iz dovolj visokega števila kadrov. V primeru ugotovitve obstoja nevarnosti je nujno takojšnje ukrepanje v skladu s pooblastili, ki so na voljo, ko gre za profesionalno varovanje javnih prireditev. Tu je pomembno, da se varnostniki dobro zavedajo, kateri ukrepi so jim na razpolago, zato je osnova za to delo poglobljeno izobraževanje.

Varovanje javnih prireditev in zbiranj

Za varovanje javnih prireditev izberite izkušenega ponudnika

Zadrževanje večjega števila ljudi na relativno majhni površini, ki je značilno za javne prireditve, lahko hitro privede do številnih težav. Če želite poskrbeti, da bo javna prireditev potekala karseda nemoteno, brez večjih zapletov ali izpostavljanja udeležencev potencialnim nevarnostim, morate varovanje zaupati izkušeni ekipi, ki dobo pozna vse predpise in ki ve, kako ukrepati, če se situacija zaostri. V podjetju 911 VRS vam ponujamo natanko to – profesionalen pristop, ki temelji na obilici znanja, ki ga nenehno nadgrajujemo, in na dolgoletnih izkušnjah z javnimi prireditvami. Za varovanje javnih prireditev skrbi usposobljen kader, ki ima izkušnje celo z največjimi dogodki, na katerih je tveganje za incidente še posebej visoko. Z našo pomočjo boste lahko resnično povsem brez skrbi.

Varovanje blaga v trgovini

Med dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, prav tako sodi varovanje blaga v trgovini, ki poteka v kombinirani obliki – z uporabo tehničnih sistemov za zaščito pred krajo, ki je dopolnjena s fizično prisotnostjo varnostnika. Ta ima pregled nad nadzornimi kamerami, ki že same po sebi zmanjšujejo možnost za to, da bi sploh prišlo do poskusa tatvine. Gre torej za izjemno učinkovito preventivo. Če vendarle pride do poskusa odtujitve blaga, pa bo varnostnik hitro posegel v situacijo in preprečil, da bi se to zares zgodilo, seveda tako, da pri tem ne bodo kršeni zakoni, oziroma z upoštevanjem vseh predpisanih postopkov za tovrstne situacije. Učinkovito varovanje trgovin torej močno zmanjša finančne izgube.  

Varovanje blaga

Vzpostavitev učinkovitih protivlomnih sistemov

Tehnično varovanje, ki je možno samostojno ali v kombinaciji s fizičnim, je danes skorajda nepogrešljivo. Uporaba kakovostne nadzorne tehnologije in protivlomnih alarmov olajša pregled nad dogajanjem in skrajša odzivni čas. Tega se v podjetju 911 VRS zelo dobro zavedamo, zato svojim strankam dobavljamo vrhunske sisteme po dostopnih cenah. Poskrbimo za celostno načrtovanje projekta, dobavo in nato še za profesionalno montažo. Kasneje pa smo vam kadar koli na voljo za vzdrževanje in/ali servis. Naše ekipe tehnikov so v stalni pripravljenosti in vam hitro priskočijo na pomoč, če bo to potrebno. Zaupajte nam, kakšno varovanje bi vas zanimalo, in pripravili vam bomo ponudbo, prilagojeno vašim specifičnim zahtevam, na podlagi katere boste lažje sprejeli končno odločitev. Počaščeni bomo, če boste izbrali prav nas.