Rabljeni namizni in prenosni računalniki

Rabljeni ralnikačuni predstavljajo cenovno ugodno alternativo nakupu novega namiznega ali prenosnega računalnika. Vsak nakup zahteva temeljit premislek, še posebno pa, če kupujemo dražji izdelek, za katerega si želimo, da bi nam dobro služil. Ponavadi natančno preučimo tržišče, zmogljivost naprav, posamezne znamke in seveda ceno. Ta je velikokrat odločilni faktor in vpliva na to, ali se za nakup odločimo ali ne. Spletna prodaja računalnikov že dolgo konkurira tisti v dejanskih fizičnih trgovinah, hkrati pa je na vzponu tudi prodaja rabljenih računalnikov. Ljudje se vedno bolj zavedajo koristi, ki jim jih ta možnost prinaša, in se zanjo tudi vse pogosteje odločajo.

Rabljeni računalnikiPoceni računalniki

Zakaj se nakup rabljenih računalnikov splača?

Rabljeni računalniki so v povprečju 70% cenejši kot novi, a ne na račun zmogljivosti. Zaradi predhodne uporabe jim pade vrednost, a so še vedno identitično zmogljivi kot novi, saj so odlično servisirani in obnovljeni. Običajno kupce sicer skrbi garancija, a ob nakupu vsaki stranki pripada enoletna, vključno z brezplačnim servisom v primeru težav. Vsi modeli računalnikov so temeljito stestirani, tako da se ponašajo z dolgo življenjsko dobo, saj je izključena možnost serijskih napak. Delujejo brezhibno in so pripravljeni na takojšnjo uporabo, ker je nanje predhodno nameščena ustrezna licenčna programska oprema Microsoft Office. V kolikor vseeno pride do kakršnih koli težav, je strankam vedno na voljo hitro popravilo ali brezplačna menjava naprave. Poleg vseh navedenih razlogov pa je nakup rabljenih izdelkov dober tudi za okolje in prijazen naravi.

Poceni rabljeni računalniki z garancijo

Rabljeni računalniki se ponašajo z zelo ugodnimi cenami, ki so tudi do več kot polovico nižje od tistih za nove modele. Poceni računalniki pa vseeno ne predstavljajo tveganja za končnega kupca, saj pridejo v kompletu z brezplačnim letom garancije. To omogoča brezskrbno uporabo in odsotnost tveganja. Treba pa se je zavedati, da so take storitve možne le ob nakupu rabljenega prenosnega ali namiznega računalnika v trgovini specializiranega trgovca računalniške opreme. Spletna prodaja računalnikov preko malih oglasov je veliko bolj tvegana, saj ne moremo preveriti izvora naprave, ki smo jo kupili. Možno je sicer, da bo še dolgo odlično delala, verjetno pa je tudi, da vsebuje nedelujoče ali nepopolne dele. Takšni računalniki so tudi na splošno slabše ohranjeni, saj niso prestali temeljite obnove in testiranj kot tisti od specializiranih ponudnikov.

Preberite več

Široka izbira prenosnikov in namiznih računalnikov priznanih znamk

Poceni rabljeni prenosni in namizni računalniki še zdaleč niso primerni za na odpad, saj je vsa oprema najvišjega kakovostnega razreda. Odkupljena je direktno iz rok večjih računalniških podjetij, ki so primorana naprave zavreči zaradi hitrega napredka in uporabe najnovejše tehnologije, ki na trgu obstaja. To v praksi pomeni, da so rabljeni računalniki poceni, a še vedno kvalitetni, dobro konkurirajo novejšim in hkrati zagotovo ne vsebujejo nobenih serijskih napak, česar za novejše ni mogoče reči s popolno prepričanostjo. Včasih imajo zaradi predhodne uporabe sicer manjše znake obrabljenosti, a nič takšnega, kar bi vplivalo na njihovo delovanje. Na voljo je široka izbira priznanih trgovskih znamk, med drugim HP, Acer, Asus in Dell. V kolikor bi računalnik (ali večje količine računalnikov) potrebovali le občasno za izobraževanja, prireditve ali druge dejavnosti, je na voljo tudi najem za različna časovna obdobja. Tako lahko še dodatno prihranite pri stroških, hkrati pa si zagotovite brezhibno delujoč in tudi stilsko privlačen rabljen prenosni računalnik priznanega proizvajalca.  Na voljo je tudi nakup drugih računalniških paketov, ki med drugim vključujejo razne nadgradnje, namestitev določenih aplikacij, preventivne preglede, vgradnjo dodatnega pomnilnika RAM, zamenjavo trdega diska s SSD diskom ali novo namestitev oziroma zamenjavo operacijskega sistema.