Tisk na tekstil - vse vrste oblačil v osebni in promocijski namen

Tisk na tekstil je napredoval do te mere, da lahko danes tiskamo na praktično vse vrste oblačil, vključno s kapami, majicami, dresi, delovnimi oblekami, nogavicami itd. Tisk na tekstil se izvaja tako v osebne, kot tudi v promocijske namene, kar pomeni, da je na oblačila mogoče natisniti logotip podjetja in njegov slogan ali druge motive oziroma tekst po želji. S pomočjo tiska na tekstil le-tega na zelo enostaven način vizualno izboljšamo in mu podarimo dodano vrednost, kadar ga želimo uporabiti v osebni ali pa v promocijski namen. Z malo domišljije še tako dolgočasno vetrovko, športna oblačila, zaščitna oblačila in modni dodatek kreativno izboljšamo, zato jo bo prejemnik uporabljal z velikim veseljem. Kadar iščemo izvirno in unikatno darilo za rojstni dan, valentinovo, božič ter druge pomembne priložnosti ali pa bi želeli zvestim strankam v zahvalo nekaj podariti, se tisk na tekstil izkaže kot odlična rešitev, s katero izbrana oblačila popestrimo z logotipom, sloganom podjetja ali zabavnim napisom. S pomočjo strokovnjakov iz podjetja Maneksal boste običajna oblačila spremenili v odličen promocijski material za podjetje oziroma domiselno darilo za svoje najbližje.

Tehnologija, ki se uporablja za tisk na tekstil, je precej napredovala

Z napredkom tehnologije se je kakovost tiska na tekstil neverjetno izboljšala. Sodobna tehnologija je primerna za izjemno širok nabor oblačil. Ena izmed najstarejših tehnik tiskanja je sitotisk, ki je znan po svoji odlični obstojnosti, omogoča nam tiskanje na temne in svetle podlage, logotipi so mehkejši na otip, detajli so zelo natančni, cena pa v primeru izdelave večjih serij zelo ugodna. Za tisk na tekstil pa se danes pogosto uporabljajo tudi posebne tehnike, kot so 3D, glitter, jedkanje, metatran folija ter kovinski in fosforni tisk. S kakovostno izbranim tekstilom in kakovostno opremo za tisk bomo zagotovo pritegnili poglede. Spremenite običajno oblačilo v edinstven izdelek, ki ga lahko prilagodite priložnosti oziroma namenu.

Tisk in vezenje na tekstil

Tisk na oblačila in delovne obleke

Katere so prednosti uporabe tiska na tekstil in kdaj se odločiti zanj?

Tisk na tekstil in na promocijski material ima na področju oglaševanja ogromno prednosti. V prvi vrsti nam omogoča nevsiljivo promocijo podjetja (majice s potiskom delujejo kot prave potujoče reklame), zato se izdelki s tiskom velikokrat izkažejo kot odlično in hkrati uporabno promocijsko darilo. Pri tem nismo omejeni glede same velikosti motiva in imamo možnost izbirati med različnimi barvami. S tiskom na tekstil, natančneje na delovno obleko, poskrbimo za enoten in predvsem urejen videz naših zaposlenih, kar bo zagotovo pustilo dober vtis pri strankah. Na drugi strani pa imamo tisk na tekstil, za katerega se odločimo v primeru dogodkov kot so obletnice, pomembnih življenjskih dogodkov (matura in valeta) in rojstnih dnevov. Na oblačilo imamo možnost natisniti praktično karkoli, zato bomo spomin na čudovit in pomemben dan ohranili za vedno - ne le v mislih, temveč tudi na oblačilu.

Pri tisku na tekstil se je potrebno držati osnovnih pravil

Tisk na tekstil nam sicer res omogoča, da svoje zamisli in želje preslikamo na oblačila in tako dosežemo zastavljen cilj, a se je pri tem dobro držati osnovnih pravil. Če to počnemo v promocijski namen, je potrebno poznati ciljno skupino, razmisliti je potrebno o namenu promocijskih oblačil, o izbiri barve, besedila, materiala tekstila, pozicije tiska in še o mnogo stvareh, ki se jih morda niti ne zavedamo. V Maneksalu vam bodo prijazni zaposleni z velikim veseljem svetovali že pred samim tiskom na tekstil, ki ga nudijo po konkurenčni ceni.