Obliži Vivacare

Obliži so narejeni iz naravnih materialov in so razgradljivi

Tosama že 95 let izdeluje higienske in medicinske izdelke, ki so poznani po celem svetu. V svojem proizvodnem asortimentu imajo medicinske pripomočke, vse kar je potrebno za oskrbo poškodb in ran, za higieno intimnih delov telesa, za nego dojenčkov in otrok, za higieno hišnih ljubljenčkov in za oskrbo doma ter vrta. Vsi njihovi izdelki sledijo dvema pomembnima usmeritvama: naravno in učinkovito. Skrbijo za to, da so osnovne surovine naravnega izvora in da so izdelki razgradljivi in prijazni do narave. Prizadevajo si, da njihovi izdelki poleg osnovne namembnosti pomagajo tudi pri vzporednih tegobah kot so bolečine in okužbe. Tosamini izdelki so prisotni v bolnišnicah, lekarnah, trgovinah in v vsakem domu.

Manjše rane je potrebno najprej dobro očistiti, nato pa jih zaščititi z obliži

Ker nesreča nikoli ne počiva, je vedno dobro imeti pri roki kakšen obliž in povoj. Tosama predstavlja vizualno prenovljeno znamko Vivacare z dopolnjeno ponudbo obližev, ki so primerni za celo družino. Obliži, ki dopolnjujejo obstoječo ponudbo so: classic, universal, to.to, aqua mini, ultrastop, sensitive, incolors in active.

Obliži Vivacare

Obliži se med seboj razlikujejo, ker so namenjeni oskrbi različnih vrst poškodb

Obliži classic omogočajo hitro in učinkovito zaustavljanje krvavitev. Izdelani so iz lepilnega tekstilnega traku, imajo blazinico in zaščitno folijo. Obliž lahko z rezanjem prilagodite velikosti rane. Obliži universal so namenjeni oskrbi manjših ran na specifičnih mestih kot so odrgnine, vreznine, vbodne rane. So vodo odbojni in sterilni. To.to obliži so namenjeni otrokom, so vodo odbojni in ščitijo rano pred umazanijo. Na voljo so v dveh barvah in imajo potisk medvedkov. Aqua mini obliži so narejeni iz poliuretanskega nepropustnega filma, ki omogočajo dihanje kože. Blazinica obliža se ne sprijema z rano, izločke pa zelo dobro vpija. Z njimi lahko zaščitimo rane v vodi, oskrbimo rane po manjših poškodbah ali posegih. Obliži ultrastop imajo vpojno blazinico, ki je pH uravnotežena, biokompatibilna in hipoalergična. Vsebuje substanco za hitro zaustavljanje krvavitev. Sensitive obliži so nežni, hipoalergeni in sterilni, odstranijo se brez bolečin, zato so primerni za ljudi z občutljivo kožo. Uporabljajo se za oskrbo manjših površinskih ran. Obliži incolors so univerzalni in so primerni za manjše rane kot so odrgnine ali vreznine. Odbijajo vodo in umazanijo ter so do kože prijazni. Sterilni obliži active so namenjeni oskrbi žuljev in površinskih ran. Imajo hidrokoloidno blazinico, ki ustvari vlažno okolje s čemer se pospešuje celjenje in blaži bolečina. Rani omogočajo dihanje, hkrati pa jo ščitijo pred vodo in umazanijo. Uporabljajo se samo na očiščenih ranah.