Kolagen

Kolagen ali čudežni produkt, ki upočasnjuje proces staranja

Kolagen velja za glavno beljakovino telesa, spadajočo med strukturne proteine, ki ima funkcijo dajanja opore in oblike. Nahaja se v koži, hrustancu, mišicah, zobeh, kosteh, črevesju, nohtih in laseh. S tem je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, predstavlja celo 30 % vseh proteinov. Fibroblasti, celice vezivnega tkiva, so odgovorne za njegovo naravno proizvodnjo in vzdrževanje.

Najboljši kolagen in ostala prehranska dopolnila

Poznamo več vrst kolagena, in sicer v telesu najdemo med drugim:

 • Tip 1, ki je ključen gradnik, ki nudi fleksibilnost in oporo telesu. Nahaja se v kosteh, kitah, hrustancu, koži, zobeh in vezivnih tkivih.
 • Tip 2 blaži in spodbuja zdravje sklepov. Najdemo ga v elastičnem hrustancu.
 • Tip 3 se nahaja v strukturi žil, organov, črevesja ter mišic.
 • Tip 4 je prisoten v posamičnih plasteh kože.
 • Tip 5 se nahaja v laseh.

Najboljši kolagen

Absorpcija kolagena in kateri so znaki, da ga je treba pričeti uživati

Telo kolagen proizvaja dnevno, vendar staranje od 20. leta dalje ta proces upočasni za 1 % proizvodnje letno. Ženske pa imajo sam postopek še dodatno upočasnjen v obdobju menopavze. Oslabi se namreč delovanje fibroblastov in s tem tudi njegova proizvodnja.

Sam upad njegove količine v telesu, prepoznamo glede na slednje simptome:

 • manj vlažna in prožna koža,
 • poslabšanje videza gub, celulita in strij,
 • krhki nohti ter izguba njihovega leska,
 • suhi, redkejši in lomljivi lasje,
 • pojav bolečine v sklepih in mišicah,
 • napihnjenost in prebavne motnje,
 • neravnovesje hormonskega sistema.

Prvi znaki staranja, ki nastanejo zaradi upada kolagena, pa bodo zagotovo vidni v izgledu utrujenega in upadlega videza. Pojavijo se prve gube na obrazu in boleči sklepi.

Le-ta se naravno nahaja v živilih, kot so na primer meso, ribe, želatina, jajca, oranžno ter rdeče sadje. Problem je, da se tam nahaja v minimalnih količinah in zato ne velja za najboljši kolagen. Poleg tega je tudi njegova absorpcija slaba, saj se pojavi v obliki zvite, trde beljakovinske verige, katero telo težko procesira.

Na tržišču je na voljo mnogo vlažilnih krem, ki naj bi delovale proti gubam. Njihova uporaba ne bo dosegla rezultatov, saj je njegova struktura prevelika, da bi prodrla skozi plast kože. Veliko učinkovitejše je jemanje prehranskih dopolnil, kjer se bo absorbiral skozi črevesje in prišel do ciljnih mest v telesu. Za vas pri podjetju Biostile tako ponujamo le najboljše.

Kolagen v prahu

Najboljši kolagen v prahu je hidroliziran kolagen - čas je, da se odločite za nakup

Odločili smo se, da vam ponudimo zares le najboljši kolagen, kajti našemu podjetju zadovoljstvo strank ogromno pomeni. Na trg smo poslali Collagen powder blend, ki temelji na posebni formuli specialista internista kardiologije prim. Tomislava Majića.

Prednost navedenega izdelka je, da je ta hidroliziran. Postopek hidrolizacije namreč razdeli velike beljakovine na manjše delce imenovane aminokisline in te telo veliko lažje absorbira. Hidroliziran kolagen je zares najbolje kar vam lahko ponudimo, saj je sama absorpcija kar 90 %. Za primerjavo, iz hrane bi ga absorbirali le 27 %.

To pa še ni vse. Naš izdelek vsebuje kar 5 različnih virov. Navadno v podobnih izdelkih na tržišču najdete hidroliziran goveji ali pa hidroliziran ribji kolagen, kjer je vir le eden. S kombinacijo 5 virov vam tako zagotovimo v zadostnih količinah prehranskega dopolnila za kožo, sklepe, vezivna tkiva, ožilja, nohtov, dlesni in zob. Prehransko dopolnilo collagen powder blend vam tako priporočamo z gotovostjo in z zaupanjem v izdelek.

Hidroliziran kolagen - sestavina kurkumin

Kako se naj prehransko dopolnilo uživa ter kakšni so učinki njegovega delovanja?

Naš najboljši kolagen v prahu je enostaven za uporabo. Zjutraj raztopite eno vrečko dnevno v kozarcu mlečne vode in jo popijete. V vsebino je dodan vitamin C. Vsebuje tudi gorsko smolo šilajit, silicij in kurkumin. Slednji je znan po svojih lastnostih antioksidanta in protivnetnem delovanju, ki lahko pomaga pri ublažitvi bolečih sklepov.

Njegovo uživanje, vam bo kmalu prineslo rezultate in sicer, najbolj vidni bodo na vaši koži. Ta se bo polepšala, opazno bo pomlajevanje obraza, zdravi lasje in močnejši nohti. Kolagen za kožo prispeva k upočasnitvi staranja in zmanjša brazgotine aken. Prav tako predstavlja 70 % kože. Povečal bo pretok krvi, zmanjšal vidne gube, zdravil brazgotine in izboljšal voljnost ter hidriranost vaše kože.

Naš proizvod, je tudi odličen za sklepe in kosti. Bolečina se bo v njih namreč kmalu po zauživanju zmanjšala, saj je beljakovina sestavni del sklepnega hrustanca in kit, ki so ključne za premikanje, zato se ob njegovem upadu pojavijo težave v gibalnem sistemu.

Hidroliziran kolagen, pa vam bo ob uživanju odpravil tudi bele lise na nohtih in jih naredil močne, dolge in sijoče. Pomanjkanje se namreč kaže v oslabljenih kapilarah, ki nohtu dovajajo kisik in hranila. Opozorili bi le, da prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V kolikor bi imeli kakršnokoli vprašanje o našem produktu, nas kontaktirajte in radi vam bomo razložili vse kar vas zanima.

Kolagen - sestavina bambus