Igralne hiške

Pravljične igralne hiške

Za naše malčke je izjemno pomembna tudi igra, ki lahko poteka na različne možne načine. Lahko se dogaja v zunanjih ali pa notranjih prostorih našega doma. Starši ter skrbniki otrok veliko pozornost namenjajo zunanjim igralom, saj vedo, kako pomembno je, da se njihov otrok igra tudi na svežem zraku. Med zunanjimi igrali so še posebej priljubljene igralne hiške, ki na prvi pogled delujejo tako, kot bi bile iz pravljice.

Lesene igralne hiške na podestu

Hiške, ki so namenjene igri naših otrok, so lahko postavljene na številne možne načine. Ena od njih je ta, da jih postavljamo na podest. Tako igralo ponavadi sestavljajo še tobogan, plezalna stena z vrvjo in peskovnik, ki se nahaja pod podestom. Najpogosteje je taka hiška izdelana iz kombinacije impregniranega lesa in barvnega lesa. Barve morajo vsekakor biti take, da so povsem prijazne za naše otroke.

Lesene igralne hiške za otroke

Kombinacija z dodatnimi moduli

Igralne hiške so igralo, ki ga najpogosteje kombiniramo še z drugimi dodatnimi moduli ter različnimi razširitvami. Pri tem mislimo na sedeže gugalnic ali na mornarske lestve oziroma plezalne vrvi. Priljubljeno je tudi gugalno gnezdo ter številni podobni dodatki.

Hiška iz impregnirane masivne brune

Pri nas in drugje po svetu lahko vidimo na vrtovih ter na podobnih območjih povsem preproste otroške hiške. Narejene so iz impregnirane masivne brune. Najpogosteje imajo po eno okno in vrata, ki so odprta. Velikosti takih hišk so lahko zelo različne. Med najbolj pogostimi dimenzijami so hiške 100x100 in višine 160 cm. Poleg takih hišk lahko vidimo še številna druga otroška zunanja igrala, kot so na primer leseni otroški nadstreški, pergole ter podobno.

Lesena hiška za otroke

Naj domišljija ne pozna meja

Pri izbiri otroške hiše lahko obveljajo povsem naše želje, potrebe ter zmožnosti. Vsekakor pa je pred tem potrebno najti primernega izvajalca takih hišk ter podobnih otroških zunanjih igral. Vrhunskega proizvajalca takih hišk lahko najdemo tudi s pomočjo spleta. Na njem bomo lahko izbirali med številnimi hiškami za naše male junake. Med seboj se bodo razlikovale po velikosti, opremi, izgledu, barvi, materialih ter še čim.

Če svoje zamisli ne bomo našli med mnogimi hiškami, nam bo proizvajalec naredil igralno hiško, ki smo si jo zamislili mi ter naši malčki. Če je malčkov pri hiši več ali če ima naš malček zelo veliko prijateljev, potem je najbolje, da so igralne hiške večje, da bodo imeli prav vsi otroci dovolj prostora pri uživanju v igri.  Ne glede na to, za kakšno vrsto hiške za otroško igro se boste odločili, pa bo cena dovolj ugodna za prav vsakogar izmed nas.