Pošlji povpraševanje

LED trakovi za osvetlitev prostora

LED trakovi so odličen pripomoček, s katerim lahko na povsem preprost način izboljšamo osvetlitev prostora. Predstavljajo namreč odlično priložnost za glavno osvetlitev, še posebej primerni pa so bodisi za ambientalno osvetlitev bodisi za osvetlitev tistih predelov, kjer najbolj potrebujemo svetlobo.

Tako jih najdemo denimo v kuhinji, kjer pripomorejo k boljši osvetlitvi delovne površine, v dnevni sobi, kjer služijo za izboljšanje ambienta, ter denimo na hodniku.

Njihova glavna prednost je v tem, da so upogljivi LED trakovi: montaža je tako povsem preprosta.

LED trakovi sicer obstajajo v več različicah, saj se nekatere lahko preprosto nalepi na želeno površino, pri drugih pa je potreben aluminijast profil. Skupno jim je to, da potrebujejo napajalnik.

LED trakovi za osvetlitev prostorov

Kako deluje LED trak?

Svetlobni trakovi delujejo s pomočjo samostojnih LED diod, iz katerih so sestavljeni vsi LED trakovi, montaža pa poteka s pomočjo napajalnika. Trendlight poleg trakovi nudi tudi veliko izbiro napajalnikov, ki se razlikujejo po svoji napetosti, na katero vpliva tudi napetost samega traku. Barvni LED trakovi in navadni beli trakovi imajo nizko napetost (12 ali 24 V), dobavljivi pa so v različnih svetilnostih, npr. RGB, 3000 K, 4000 K in višje. Razlikujejo se tudi po stopnji zaščite.

Beli in barvni LED trakovi

LED trakovi so priljubljeni ne le zaradi svoje preproste montaže in vsestranske uporabnosti, temveč tudi zaradi energijske varčnosti. Omogočajo tudi veliko izbiro barve osvetlitve: navadni LED trakovi so bele ali rumene barve, obstajajo pa tudi barvni LED trakovi, pri katerih lahko izbiramo med vrsto barv. Trendlight nudi LED trakove v mnogih različicah skupaj z napajalniki, ki so nujno potrebni za delovanje. V kolikor želite torej polepšati svoj dom z ambientalno osvetlitvijo, so prava rešitev za vas prav LED trakovi. Montaža je enostavna, saj trak lahko odrežemo na poljubni dolžini. Montiramo ga tako, da ga bodisi prilepimo ali pa vstavimo v profil.

Montaža LED trakov za osvetlitev

LED trakovi

LED trakovi: montaža in izbira ustreznega traku

Ne le navadni beli oz. rumeni – vse bolj priljubljeni postajajo tudi barvni LED trakovi. To so lahko ali navadni LED trakovi ali pa t. i. RGB LED trakovi. Slednji so običajno nameščeni oz. nalepljeni in priključeni na druge elektronske naprave (denimo televizor), medtem ko ostali trakovi za delovanje nujno potrebujejo napajalnik. Moč napajalnika je odvisna od tega, kako visoko napetost imajo LED trakovi. Montaža je v obeh primerih enostavna, saj se LED trak na površino prilepi oz. montira v profil, nato pa se ga priklopi na napajalnik. Navadni in barvni LED trakovi so sicer sestavljeni iz samostojnih LED diod, pritrjenih na vezje.