LED trakovi – beli in barvni LED trakovi po ugodnih cenah

LED trakovi so odlična pridobitev za vsak dom ali poslovni prostor. Z njimi lahko na povsem preprost način izboljšate osvetlitev prostorov. Lahko jih uporabite kot glavna svetila, še posebej primerni pa so za ambientalno osvetlitev, ali za poudarjeno osvetljevanje tistih predelov, kjer je svetloba najbolj potrebna.

So praktični, zdravju in okolju prijazni, estetski in enostavni za montažo. Določeni modeli so na spodnji strani so prevlečeni s samolepilnim slojem, ki omogoča enostavno pritrditev na najrazličnejše površine – tudi na krivine in vogale.

Tako so beli LED trakovi za kuhinjo najboljša izbira, saj pripomorejo k boljši osvetlitvi delovne površine. Najpogostejša je montaža nad delovnimi pulti, pod elementi, pogosto pa tudi v omaricah, nad in pod policami, ali pa so vgrajeni kot dodatno svetilo za delovni otok.

LED trakovi

Kam še najdejo mesto beli in barvni LED trakovi?

Beli in barvni LED trakovi so zelo priljubljeni tudi kot dodatna osvetlitev v dnevni sobi, kjer služijo za izboljšanje ambienta. Za takšne prostore (dnevna soba, stopnišče, hodnik, spalnica, otroška soba), vam priporočamo montažo LED trakov tople bele barve, saj rumenkasta svetloba na ljudi vpliva pomirjevalno, vzdušje pa je prijetno in domačno.

Nevtralni beli LED trakovi, ne spreminjajo barve prostorov (sten, predmetov) in so najbolj podobni naravni svetlobi. Vgrajeni so lahko praktično povsod, najbolj pa so zaželeni v prostorih brez oken (stranišče, kopalnica, shramba).

Hladno beli LED trakovi, pa so primerni za prostore, kjer je zaželena koncentracija in izjemno dobra vidljivost. To so delovni prostori – pisarne podjetij, banke, finomehanične delavnice… v domačem okolju pa so beli LED trakovi za kuhinjo, delavnico ali delovno sobo, nepogrešljivi.

Beli in barvni LED trakovi sicer obstajajo v več različicah, saj se nekatere lahko preprosto prilepi na želeno površino, pri drugih pa je potreben aluminijast profil, ki se pričvrsti na želeno podlago. Skupno jim je to, da potrebujejo napajalnik.

LED trakovi montaža

Kako deluje LED trak in pod kakšno napetostjo?

Svetlobni trakovi delujejo s pomočjo samostojnih LED diod, iz katerih so sestavljeni vsi LED trakovi, montaža pa poteka s pomočjo napajalnika. LED diode so lahko različno razporejene oz. na traku jih je lahko različno število. Izberite tiste, ki so vam najbolj po godu. Če so razporejene gosteje, je svetloba bolj enakomerna, če so razporejene redkeje, pa je svetloba točkasta.

Podjetje Trendlight poleg trakovi nudi tudi veliko izbiro napajalnikov, ki se razlikujejo po svoji napetosti, na katero vpliva tudi napetost samega traku. Navadni beli in barvni LED trakovi imajo nizko napetost (12V ali 24V), dobavljivi pa so v različnih svetilnostih, na primer RGB, 3000 K, 4000 K in višje. Razlikujejo se tudi po stopnji zaščite.

Barvni LED trakovi

Beli in barvni LED trakovi postajajo vse bolj priljubljeni

LED trakovi so priljubljeni, ne le zaradi svoje preproste montaže in vsestranske uporabnosti, temveč tudi zaradi energijske varčnosti. Omogočajo tudi veliko izbiro barv osvetlitve: navadni LED trakovi so bele ali rumene barve, obstajajo pa tudi barvni LED trakovi, pri katerih lahko izbirate med vrsto barv in jih prilagajate glede na razpoloženje.
Prav tako si lahko umislite vgradnjo modelov s senzorji gibanja, zaradi katerih se bodo trakovi samodejno prižigali in ugašali. Montaža le-teh je najbolj pogosta na stopnicah in v garderobnih omarah.

Podjetje nudi LED trakove v mnogih različicah skupaj z napajalniki, ki so nujno potrebni za delovanje. V kolikor želite torej polepšati svoj dom z ambientalno osvetlitvijo, so prava rešitev za vas prav LED trakovi. Montaža je enostavna, saj lahko trak odrežete na poljubni dolžini ter ga montirate tako, da ga prilepite ali pa vstavite v profil.

LED trakovi montaža

LED trakovi montaža in izbira ustreznega traku

Ne le navadni beli oz. rumeni – vse bolj priljubljeni postajajo tudi barvni LED trakovi. To so lahko ali navadni LED trakovi ali pa tako imenovani RGB LED trakovi. Slednji so običajno nameščeni oz. nalepljeni in priključeni na druge elektronske naprave (televizor, glasbeni stolp), medtem ko ostali trakovi za delovanje nujno potrebujejo napajalnik.

Moč napajalnika je odvisna od tega, kako visoko napetost imajo LED trakovi Montaža je v obeh primerih enostavna, saj se LED trak na površino prilepi oz. montira v profil, nato pa se ga priklopi na napajalnik. Navadni in barvni LED trakovi so sicer sestavljeni iz samostojnih LED diod, pritrjenih na vezje.

Če želite svoj dom ali poslovne prostore opremiti s kakovostnimi svetili, ste na pravem naslovu. V ponudbi lahko poleg trakov najdete tudi ostala notranja in zunanja svetila (LED panele, različne kuhinjske in kopalniške svetilke, linijska in namizna svetila, luči za stopnišča, industrijska svetila, talna in stenska vgradna svetila…), najrazličnejše elektro proizvode, zadnji hit pa so notranji vrtički, ki vam jih toplo priporočamo.

Beli LED trakovi