Pošlji povpraševanje

Ponjava za avto se lahko uporablja tudi za marsikaj drugega


Ponjava za avto ni uporabna le poleti, ko lahko z njo avtomobil zaščitimo pred točo in vročino. Enako uporabna je tudi jeseni in pozimi. Z nepremočljivo ponjavo lahko namreč svojega jeklenega konjička zaščitimo pred zmrzaljo, odpadlim listjem in snegom. Sicer pa lahko enako zaščitno ponjavo uporabljamo tudi v druge namene, kot je, denimo, zaščita drv pred vlago in vremenskimi neprilikami.

zaščitna ponjava

Zaščitna ponjava je lahko izredno uporabna pred domačo hišo

Kot smo že omenili, je kakovostna ponjava za avto lahko izredno uporabna v vseh letnih časih. Poleg tega, da z njo lahko zaščitite svoj avtomobil ali prikolico, lahko z njo pokrijete tudi marsikaj drugega in to na takšen način zaščitite pred različnimi vremenskimi nevšečnostmi.

Pred hišo ali v vrtu je zaščitna ponjava še kako uporabna, saj lahko z njo pred vlago zaščitite tudi drva, ki jih boste potrebovali za ogrevanje pozimi. Če imate pred hišo peskovnik, v katerem se radi igrajo otroci, lahko pokrijete in zaščitite tudi tega. V primeru, da potrebujete začasno zaščito za streho ali nadstrešek, pa lahko enaka zaščitna ponjava nekaj časa služi tudi v ta namen.

Ne glede na to, za kaj jo boste uporabljali, je pomembno, da izberete kakovostno nepremočljivo ponjavo. Samo takšna bo namreč kos vsem vremenskim spremembam in bo tako učinkovita zaščita za marsikaj.


Nepremočljiva ponjava: odlična zaščita pred dežjem in snegom

V spletni trgovini vrtickarji.si ponujajo različne izdelke, ki so namenjeni urejanju vrta ter hiše in njene okolice. Med drugim tudi vsestranske ponjave za avto.

Ponjava za avto je narejena iz zelo trpežne tkanine, ki se ponaša s tkanjem gostote 180g/m2. Le-ta je na sprednji strani srebrna, zato je izredno uporabna ob vročih sončnih dneh. Zaradi svoje srebrne barve namreč odbija sonce. Hkrati pa gre tudi za nepremočljivo ponjavo, ki dobro prenaša dež in sneg.

Namestitev le-te je izredno preprosta, zaščitna ponjava pa je tudi zelo trpežna in se ne trga. Ima ojačan rob, vanjo pa so vdelani aluminijasti obročki. V trgovini ponujajo tudi set za pritrjevanje, saj bo tako namestitev še toliko lažja. Ta je sestavljen iz 6 napenjal ter 6 pritrdilnih elementov. Z omenjenimi elementi pa poskrbi, da ponjava za avto ostane na mestu tudi ob močnejšem vetru ali celo ob hudi nevihti.

V njihovem asortimaju boste našli zaščitne ponjave različnih velikosti – na voljo jih je kar 5. Najmanjša različica meri 3x4 m, največja pa 10x12 m.

Nepremočljiva ponjava pa ni edino, kar lahko dobite v spletni trgovini vrtickarji.si. Ponujajo tudi številne druge izdelke, med drugim lesene ptičje hišice, ki so primerne za vse ljubitelje ptic. Tako tiste, ki bivajo v hišah kot tiste, ki bivajo v blokih.

nepremočljiva ponjava

Lesena ptičja hišica bo v vaš vrt pripeljala številne ptice

Proti koncu jeseni mnoge ptice zapustijo našo domovino, a nekatere vseeno zimo preživijo pri nas. Če jih radi opazujete in bi jim radi pomagali, si umislite leseno ptičjo hišico ali leseno ptičjo krmilnico. Z njo boste v svoj vrt ali pred svoj balkon pritegnili mnoge ptice, kar vam bo v hladnih zimskih dneh zagotovo v pravi užitek.

V trgovini Vrtičkarji so na voljo atraktivne in raznolike lesene ptičje hišice. Poleg teh pa tudi kovinske podolgovate krmilnice in držala za ptičje pogače. Z njimi boste pticam in njihovim mladičkom ponudili zavetje pred plenilci, nekoliko toplejši pristan in poskrbeli, da ne bodo ostale lačne. Za vse to vam bodo zelo hvaležne, saj se pozimi pogosto soočajo s pomanjkanjem hrane in mrazom, ki ga težje prenašajo.

Leseno ptičjo hišico lahko postavite kamor koli, številne je mogoče tudi obesiti. Ptice vam bodo še toliko bolj hvaležne, če boste izbrali takšno, ki bo tudi toplotno obdelana.

Hrano boste v leseno ptičjo krmilnico dodajali z lahkoto. To boste namreč opravili tako, da boste streho na hišici umaknili in hrano natrosili skoznjo. Hkrati boste lahko nivo hrane kontrolirali skozi steklena okna. Tako boste v trenutku vedeli, če so jo ptice že pozobale in potrebujejo novo.

Na takšen način boste naredili nekaj lepega tako zase kot za ptice. Slednje bodo z vašo pomočjo lažje preživele zimo, vi pa boste lahko uživali ob pogledu nanje in se sproščali ob njihovem veselem žvrgolenju.

lesena ptičja hišica

Lesena ptičja krmilnica se lahko dopolni tudi s ptičjo valilnico

Razen lesenih ptičjih hišic, lahko pticam na svojem vrtu ponudite tudi valilnice. Te so nekoliko večje, ob postavitvi pa se lahko sami odločite gnezdenju katerih ptic jih boste namenili. To lahko regulirate z odstranjevanjem stranice. Od tega, katero stranico boste odstranili, je namreč odvisno, katera ptica si bo v valilnici ustvarila gnezdo.

Če se boste odločili za nekaj takega, bodite pozorni, da boste valilnico namestili dovolj visoko od tal, da do mladičkov ne bodo mogli priti morebitni plenilci. Hkrati pa morate poskrbeti, da bo zaščitena pred dežjem, snegom in vetrom.