Vrtne ograje omejujejo dostop do doma, hkrati pa zagotavljajo zasebnost

 

Parcelo, dvorišče ali vrt ponavadi ogradimo z ograjo, s čimer omejimo dostop do svojega doma, obenem pa si zagotovimo zasebnost. Ograja za vrt je tako del hiše in vrta kot tudi del javnega prostora, zato je pomembno, da je oblikovno usklajena z obema. Nizke in zračne povezujejo vrt z okolico, visoke in zaprte pa nudijo zasebnost in zaščito pred hrupom. Vrtne ograje so lahko izdelane iz lesa, kovine ali umetnih materialov, poznamo tudi zidane ograje in seveda živo mejo. Izbor materiala je najbolj odvisen od arhitekturne zasnove hiše in njene okolice.
Podjetje Kovingrad d.o.o. je dejavno ravno na področju ograjevanja objektov, kovinskih konstrukcij in njihovega vzdrževanja, dela pa izvaja po vsej Sloveniji. Zastopa priznane proizvajalce ograjnih sistemov Bekaert-Betafence in Dirickx. Ograjni sistemi Dirickx se ponašajo s kakovostjo, ki temelji na tehnologiji površinske obdelave, oblikovni dovršenosti in enostavni montaži. Širok nabor izdelkov in storitev zadovoljuje potrebe po ograjevanju v kmetijstvu in po zaščiti zasebnih stanovanjskih, industrijskih in trgovskih objektov, javnih in infrastrukturnih objektov ter objektov z visoko stopnjo varovanja, kot so zapori in vojašnice.

 

Panelne ograje za vrt med najbolj priljubljenimi

 

Vrtne panelne ograjeDanes je največ povpraševanja po ograjah iz materialov, ki ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, so trdne in imajo dolgo življenjsko dobo. Takšne so tudi panelne vrtne ograje, ki so preproste za montažo, ne potrebujejo vzdrževanja in barvanja, njihova življenjska doba pa je izjemno dolga. Proizvajalci po navadi dajejo tudi deset let garancije proti rjavenju.
V primerjavi s sicer nekoliko cenejšim pletivom v zvitkih so precej močnejše, saj so paneli izdelani iz uporovno varjenih jeklenih vroče cinkanih palic, običajno debelih štiri ali pet milimetrov, dodatno pa so obdelani s postopkom plastifikacije. Tako je panelna ograja za vrt popolnoma zaščitena proti rji. Tudi sicer pa je jeklo material, ki poleti in pozimi ohranja svoje lastnosti, medtem ko se aluminij poleti zaradi visokih temperatur razteza, pozimi pa krči, zato se takšna mrežasta ograja rada poveša.
Poleg kakovosti pa panelne vrtne ograje ponujajo tudi estetskost – na voljo so namreč v vseh barvah po lestvici RAL. Najbolj priljubljena je zelena barva, ki se lepo zlije z zeleno okolico hiše, v zadnjem času pa je vse pogostejša izbira tudi grafitna ali aluminijasto siva barva, ki se poda k sodobnejši arhitekturi.

 

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.


Kovingrad d.o.o. | Izdelava ograje po meri – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Kovingrad d.o.o.
Naslov
Gubčeva cesta 21
8210 Trebnje
Spletna stran
E-pošta
01/721 34 37
+386 51 470 007
+386 51 470 004
Seznam fraz
vrtne ograje, panelne ograje, ograja za vrt, ograjni sistemi
ZEMLJEVID