Zaščita kovin ter površinska in strojna obdelava kovin v Ljubljani


Zaščita kovin pred koroziranjem in antikorozijska obdelava kovin je zelo pomembna, saj na ta način povečujemo življenjsko dobo kovine ter izboljšamo njihove lastnosti. Površinski nanos s plemenitimi kovinskimi prevlekami je možen s potapljanjem kovine v talino, galvaniziranjem, platiranjem in difuzijo. Zaščita kovin in stisnjenega grafita ter antikorozijska površinska obdelava kovin je glavna dejavnost podjetja Žlindra d.o.o. v Ljubljani. Poleg zaščite kovin preko različnih površinskih obdelav galvanizacije, pa ljubljansko podjetje izdeluje tudi proizvodne linije in pripomočke za ljubljanske, slovenske ter tuje naročnike velikoserijskih izdelkov.
Žlindra d.o.o. Ljubljana s pomočjo dobaviteljev visokokakovostnih materialov in sklopov, izdeluje specializirane proizvodne linije za izdelavo najzahtevnejših galvanizacijskih produktov v Ljubljani, kateri so namenjeni antikorozijski zaščiti in plemenitenju kovin.

Korozijska zaščita


Zaščita kovin ter tehnike galvaniziranja podjetja Žlindra d.o.o. Ljubljana

Glavni način strojno površinske zaščite kovin za zaščito pred koroziranjem podjetja Žlindra d.o.o. Ljubljana je zahtevnejša galvanizacijska zaščita: bakrenje, nikljanje, kositranje, kromiranje in zlatenje.


Vrste galvanske tehnike obdelave:

  • Selektivna galvanska obdelava je antikorozijska zaščita kovin z avtomatiziranim procesom obdelave z visoko zmogljivimi komponentami, kateri omogočajo individualni nanos antikorozijske zaščite na točno določeno mesto kovin ter hitro in množično strojno obdelavo.


Selektivna galvanska obdelava omogoča zaščitno cianidno bakrenje ter sijajno in mat kositranje.

  • Galvanska obdelava na obešalih je postopek natikanja kovin, ki jih želimo zaščititi, na obešala. Tehnika omogoča enakomeren antikorozijski galvanski zaščitni nanos na kovino s pomočjo potapljanja v galvansko kopel po predpisanem postopku, kateri je primeren za večje artikle s posebnimi karakteristikami.


Galvanska obdelava na obešalih omogoča zaščitno cianidno, kislo, sijajno, patinirano in debeloslojno bakrenje, sijajno, mat/saten in kemično nikljanje, sijajno kositranje, sijajno in mat kromiranje ter sijajno ter mat zlatenje.

  • Galvanska obdelava v bobnih je učinkovit galvanski postopek, kjer na površino kovine v bobnu, ki je potopljena v galvansko kopel s pomočjo vrtenja preko kontaktov nanesemo zaščitni nanos. Galvanska obdelava v bobnih omogoča antikorozijsko zaščitno obdelavo velikega števila elementov. Galvanska obdelava na obešalih omogoča zaščitno cianidno bakrenje, sijajno nikljanje ter mat kositranje.

Zaščita kovin


Priprava materiala v podjetju Žlindra d.o.o. Ljubljana: strojno pranje

Ljubljansko podjetje Žlindra d.o.o., uporablja zaprt sistem strojnega pranja z isoparafinom, ki omogoča odlično pripravo kovin pred katerokoli galvansko tehniko antikorozijske zaščitne obdelave, saj odstrani vse maščobe in delce na kovini.


Vrste obdelave kovin: bakrenje, nikljanje, kositranje, kromiranje in zlatenje

Ljubljansko podjetje Žlindra d.o.o. pri zaščiti kovin in ne-kovin uporablja le atestirane surovine priznanih blagovnih znamk.

  • Bakrenje:

Bakrenje z različnimi vrstami bakra s pomočjo električnega toka kot predpripravo za nanose zaščite, izboljšavo prevodnosti in dekorativni nanos.

  • Nikljanje:

Nikljanje poleg lepega videza in dobre korozijske zaščite zagotavlja odpornost na obrabo in povišano temperaturo. Nikljanje se uporablja za zaščito kovin v avtomobilski industriji, kateri sledi kromiranje.

Kositranje :

Kositranje z galvansko zaščito različnih kovin in drugih materialov s kositerjem z majhno tendenco nastajanja whiskerjev za dobro spajkljivost in protikorozijsko zaščito.
Kromiranje:
Kromiranje je končna obdelava, ki omogoča izredno pokrivnost in trdoto ter izboljša sposobnost aktiviranja nikljevih prevlek. Dekorativno kromiranje daje predmetu prepoznaven modrikast sijaj šest valentnega kroma.
Zlatenje:
Zlatenje je postopek nanašanja trdih, zrcalno sijajnih prevlek 24-karatnega zlata z dobrim globinskim učinkom in zaščito kovin, ter zagotavlja enakomeren nanos dekorativnega nanašanja identične barve čistega zlata, zaradi visoke električne prevodnosti, pa se uporablja tudi za tehnične in elektronske dele elementov.


Kje v Ljubljani se nahaja podjetje za strojno obdelavo in zaščito kovin?

Ljubljansko podjetje za galvansko obdelavo in svetovanje, Žlindra d.o.o., ki se ukvarja z strojno galvansko zaščito izdelkov iz kovin in stisnjenega grafita nahaja v Ljubljani v Šiški, natančneje na Kumerdejevi ulici 11, 1000 ljubljana, v neposredni bližini ljubljanske obvoznice. Podjetje Žlindra d.o.o. se je uveljavilo na področju izvajanja zahtevnejših galvanskih obdelav kovin, kot so: bakrenje, nikljanje, kositranje, kromiranje in zlatenje.