Površinska zaščita kovin za večjo obstojnost in zaščito

Površinska zaščita kovin zagotavlja lep videz in večjo obstojnost izdelkov. Eden od postopkov za površinsko zaščito kovin je tudi galvanizacijski postopek, pri katerem nanašamo kovinsko plast ene kovine na predmet iz druge kovine s pomočjo elektrolize. Po postopku je površinska zaščita kovin večja, boljša sta tudi električna prevodnost in protikorozijska zaščita kovin.
Kovinski predmet, ki prevaja električni tok, priključimo v elektrolitski celici kot negativno elektrodo - katodo. Na katodo potujejo po raztopini kationi kovine, ki jo želimo izločiti, na njej oddajo elektrone in se izločijo v obliki tanke kovinske plasti. Kot anodo lahko uporabimo ustrezno kovino, ki se pri elektrolizi raztaplja in sprošča v raztopino kovinske katione. V kopeli morajo biti tudi razni dodatki, ki poskrbijo za enakomeren nanosprotikorozivske zaščite in sijoč videz galvanske prevleke.

VEČ O ANTIKOROZIJSKI ZAŠČITI

NUDIMO TUDI NIKLJANJE

Površinska zaščita in obdelava kovin

Galvanska površinska protikorozijska zaščita kovin - na voljo različne tehnike


Galvanska protikorozijska zaščita kovin je odvisna od naročnikovih zahtev glede korozijske obstojnosti, želenih lastnosti galvanskega nanosa, od vrste materiala, ki ga želimo zaščititi, in končnega namena uporabe izdelka. Površinska zaščita kovin s pomočjo galvanizacije poteka v podjetju Žlindra v Ljubljani na različne načine.
Selektivna galvanska zaščita kovin je popolnoma avtomatiziran proces, ki omogoča zelo precizno nanašanje galvanskih nanosov na točno določeno mesto. Pri galvanski obdelavi kovin na obešalih predmete natikamo na namenska obešala, ki omogočajo, da je površinska protikorozijska zaščita kovin enakomerno in kakovostno nanešena na artikle. Te kovine obdelujemo s potapljanjem v ustrezne kopeli, po predpisanemu postopku glede na individualne želje stranke.
Cenovno ugodna in učinkovita pa je galvanska protikorozijska zaščitapovršine kovin, ki poteka v bobnih. Artikle pretresemo v ustrezen boben glede na tehnološke potrebe artikla. Boben se nato potopi v predpisane kopeli glede na individualne potrebe kupca. Galvanska protikorozivska zaščita se enakomerno nanese s pomočjo kontaktov v bobnih, ki se med vrtenjem bobna dotikajo kosov.

Galvanizacija Žlindra Ljubljana - površinska zaščita kovin najvišje kakovosti po meri naročnika. Obiščite nas.

Galvanska zaščita kovin