Obdelava kovin: površinska zaščita oziroma galvanizacija

Obdelava kovin je v osnovi namenjena predvsem antikorozijski zaščiti in zaščiti pred nekaterimi drugimi manj ugodnimi dejavniki. Tudi nasploh pa poskrbi za lepši videz. izdelka Za obdelavo se lahko uporabljajo različni materiali, odvisno od vaših zahtev in lastnosti izdelkov. Površinska obdelava kovin je področje, na katerem imamo v podjetju Žlindra, s sedežem na Kumerdejevi 11 v Ljubljani, dolgoletne izkušnje. Svetujemo vam glede najprimernejše možnosti ter nato poskrbimo za hitro in natančno izvedbo postopka.

Galvanska zaščita kovin

Kako poteka površinska obdelava kovin?

Površinska zaščita kovin (pa tudi grafitnih izdelkov ipd.) zahteva ustrezno vnaprejšnjo pripravo obdelovanca. S strojnim pranjem dosežemo, da so odstranjeni vsi nepritrjeni delci, ki po izdelavi pogosto ostanejo v odprtinah posameznih kosov. Obenem pa strojno pranje poskrbi za odstranitev vseh maščob. Naslednji korak je obešanje na namenskih galvanskih obešalih, ki mu sledi premestitev izdelkov v boben ustrezne velikosti s primerno perforacijo. Za površinsko zaščito se lahko nato uporabijo različni postopki. Ena izmed možnosti je selektivna obdelava, kjer gre za v celoti avtomatiziran proces, ki hkrati omogoča uporabo individualiziranih programov. Galvanski nanosi so tu možni na izjemno precizno določeno mesto, prilagojeno vašim zahtevam, pomembna prednost te tehnike pa je obenem nadpovprečna hitrost. Poleg selektivne se izvajata še obdelava kovin na obešalih ali v bobnih. Predstavimo vam prednosti možnih tehnik in vam pomagamo izbrati najustreznejšo.

STROJI ZA KOVINO

Možen galvanski nanos na kovine najrazličnejših vrst in oblik

Galvanski nanosi na kovine so primerni tako za železo kot za neželezne materiale, na primer baker, aluminij ipd. Poleg tega pa pridejo v poštev pri najrazličnejših oblikah, tudi najbolj kompleksnih. Seveda mora biti pri zahtevnejših izdelkih izbira tehnike še posebej premišljena. Doslej nam je uspelo uspešno zadovoljiti pričakovanja najbolj zahtevnih naročnikov. Tako smo si v letih delovanja pridobili zaupanje podjetij, ki delujejo v avtomobilski, finomehanični, elektrotehnični in mnogih drugih industrijah. Verjamemo, da bomo našli ustrezno rešitev za vas. Naša površinska obdelava kovin vedno poteka v tesnem sodelovanju z naročniki, saj želimo, da bi bili s končnim izdelkom resnično povsem zadovoljni. Z našimi storitvami smo prepričali številna podjetja, tako domača kot iz tujine, na primer iz Italije, Avstrije in Hrvaške.

Kakovostne kemikalije za galvanizacijo in kompleksnejša obdelava kovin

Pri svojem delu uporabljamo najboljše kemikalije za galvanizacijo. Kombinacija kakovostnih kemikalij, najsodobnejših naprav ter našega znanja in izkušenj poskrbi za vaše popolno zadovoljstvo. Izvajamo najzahtevnejše površinske obdelave kovin, kot so nikljanje, bakrenje, kositranje, zlatenje in kromiranje. Podrobnosti glede možnih postopkov površinske obdelave kovin so dostopne na naši spletni strani. Zelo priljubljena možnost je na primer nikljanje, kjer sta možna dva sistema Cu/Ni/Cr ali Ni/Cr. Za oba je značilno, da zagotavljata izjemno visoko stopnjo antikorozijske zaščite. Poleg nanašanja niklja z uporabo električnega toka se lahko odločite za kemično nikljanje, pri katerem se uporablja zlitina niklja in fosforja. Površinska obdelava kovin vam v večini primerov omogoča izbiro med sijajno in mat tehniko. Končni videz izdelka je tako zelo individualiziran, prilagojen vašim željam. Preverite možnosti, ki jih ponujajo nikljanje, kositranje, kromiranje, bakrenje in zlatenje ter poiščite najboljšo opcijo za izdelke, ki jih želite zaščititi.

Niklanje cena

Obdelava kovin v skladu z najstrožjimi standardi

Pri svojem delu ničesar ne prepuščamo naključju. Preden izdelke predamo naročnikom, zato vedno temeljito preverimo, ali zares ustrezajo najstrožjim merilom kakovosti, ki veljajo za obdelavo kovin. Pri tem si pomagamo s številnimi tipi testiranj, ki so prilagojena specifičnim lastnostim posameznih izdelkov (test debeline sloja, kontrola artikla po plasteh, temperaturni test in drugo). Obenem se zavedamo, kako pomemben je pri večini naročil čas. Tako se potrudimo, da storitev izvedemo v najkrajšem možnem času, vedno pa z upoštevanjem dogovorjenih rokov. Pošljite nam povpraševanje ali pa nas pokličite in predlagali bomo najboljšo možnost za vas.

OGLEJTE PA SI ŠE OSTALE STORITVE