Kromiranje - ugodna cena za kakovostno storitev

Kromiranje je končna obdelava z elektrolitskim nanašanjem kroma, ki zagotavlja posebno antikorozijsko zaščito kovine. Kromirana plast je lahko dekorativna, olajša postopke čiščenja kovine ali drugega materiala in poveča površinsko trdoto. Poznamo več vrst in več načinov kromiranja. Dekorativno kromiranje delov je postopek, pri katerem se na prevleko iz niklja naloži sloj dekorativnega kroma debeline od 0,3 do 0,5 µm, ki daje predmetu prepoznaven modrikast sijaj šest valentnega kroma. Dekorativno kromiranje lahko opravimo na predmetih, ki so iz železa, bakra, medenine, aluminija in zlitine zamaka.
Kemijsko kromiranje delov vse bolj nadomešča klasično kromiranje. Ne samo, da je cena kemijskega kromiranja nižja od cene klasičnega kromiranja, kemijsko ali trdo kromiranje vključuje kemični nanos trdega kroma pri temperaturi 55° C neposredno na želeno mesto. Trdo kromanje se priporoča na področjih, kjer je prisotna tako abrazivna kot mehanska obraba ter tam, kjer je potrebna korozijska zaščita ter visoka gladkost. Debelina trdega kroma je odvisna od zahteve ali potrebe. Kemijsko lahko kromiramo tako rekoč skoraj vse materiale, ki jih ponuja tržišče in jim tako nudimo kvalitetno protikorozijsko zaščito. Možnosti uporabe se neomejene. Najpogosteje gre za izdelke, kot so bati, batnice, cilindri v notranjosti, valji, razna vodila, ležajna mesta, razni polži, orodja za plastiko in livarstvo.

Kromiranje delov - ugodna cena

Kromiranje delov - ugodna cena kemičnega kromiranja

Obdelava kovinKemično kromiranje odlikuje ugodna cena, saj je to v primerjavi s klasičnim kromiranjem cenejše. Sama cena kromiranja delov je seveda odvisna od tega, kaj želite, da vam kromiramo, od same velikosti določenega predmeta, ki ga boste prinesli in seveda od tega, ali je pred samim postopkom kromiranja potrebno veliko predpriprave, čiščenje in poliranja. Da bo končna cena za kromiranje delov čim bolj popolna in natančna, vam svetujemo, da nam natančno opišete, kakšna storitev vas zanima, saj vam lahko le na osnovi podanih informacij pošljemo izračun.

Na voljo smo vam tudi za vsa ostala vprašanja. Če torej želite izvedeti bolj podrobno, kaj je kromiranje, vas vabimo, da nas obiščete. Povedali vam bomo tudi, kakšne protikorozijske zaščite kovin vam zraven kromiranja ponujamo, povprašate pa nas lahko tudi o zaščiti aluminija. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani.

Vas zanima več o obdelavi kovinvsi.si/zlindra/galvanska-obdelava-kovin.