Galvanska obdelava kovin in grafita za boljše mehanske lastnosti

Galvanizacija - elektroliza

Galvanska obdelava kovin in drugih elektroprevodnih materialov (npr. grafita) je postopek, pri katerem se prenaša kovinska plast ene kovine na drugo s pomočjo elektrolize v tako imenovani galvanski kopeli. Različni dodatki v kopeli omogočajo, da je po končani galvanski obdelavi kovin prevlečena s tanko, enakomerno in estetsko plastjo druge kovine, ki se izjemno močno spoji z osnovno kovino. Kot osnovni material pri galvanski obdelavi kovin se uporabljajo zamak, baker, medenina, jeklo, aluminij, železo in grafit. Med najbolj pogoste postopke lahko štejemo galvanizacijo jekla in železa. Poznamo tri različne vrste galvanske obdelave kovin, in sicer selektivno galvansko obdelavo kovin (cianidno bakrenje, sijajno ali mat kositranje), galvansko obdelavo na obešalih (bakrenje, nikljanje, kositranje, kromanje, zlatenje) in galvansko obdelavo kovin v bobnih (bakrenje, nikljanje, kositranje).

Galvanizacija železa

VSE O NIKLJANJU

Galvaniziranje medenine

Medenina spada med barvne kovine. Z galvaniziranjem medenine lahko dosežemo čudovite dekorativne efekte, hkratai pa tudi zaščito kovine. Galvaniziranje medenine opravljamo za potrebe sanitarne in vodovodne tehnike, pohištvene industrije, kovinske galanterije in avtomobilske industrije. Pred galvaniziranjem medenino temeljito očistimo, da odstranimo morebitno maščobo in nečistoče. Odločite se za profesionalno galvaniziranje medenine, ki bo izboljšalo mehanske in kemijske lastnosti te kovine.

Galvanska obdelava barvnih kovin

Galvaniziranje železa

Galvaniziranje železa običajno poteka z nanašanjem cinka. Na ta način se železo obvaruje pred rjavenjem. Tovrstna protikorozijska zaščita železa lahko traja od 50 do 100 let, odvisno od klimatskih pogojev. Metalurška vezava cinka pri galvaniziranju železa je namreč izredno močna. Z najnovejšo tehnologijo poskrbimo, da je debelina nanosa pri galvaniziranju železa enakomerna in zadostne debeline za potrebe in namene naročnika. Galvaniziranje železa je cenovno dostopno, še posebej glede na izredno dolgo življenjsko dobo, ki jo zaščitna prevleka kovine nudi. Dodatne informacije o galvaniziranju železa in drugih storitvah kot so bakrenje, nikljanje, kositranje in ostale ki jih nudimo, so vam na voljo na naši spletni strani, preko elektronske pošte ali telefona. Vljudno vabljeni k obisku spletne strani in naročilu galvaniziranih izdelkov.

NUDIMO TUDI ELEKTROLITSKO KOSITRANJE