Galvana Žlindra spoštuje potrebe naročnika

Galvana Žlindra izhaja iz družinskega podjetja, ki je bilo ustanovljeno daljnega leta 1948. Ukvarja se z galvansko zaščito izdelkov iz kovin in stisnjenega grafita in ponuja storitve, kot so nikljanje, bakrenje, kromiranje, kositranje in zlatenje. Galvana se je zaradi svojega tehnološkega razvoja in kvalitetne proizvodnje v teku let uveljavila na domačem in tujem trgu. Danes so del elektro, finomehanične, avtomobilske in pohištvene industrije, sodelujejo pa tudi s proizvajalci vodovodnih armatur.

V podjetju Žlindra se zavedajo odvisnosti od svojih odjemalcev. Njihova značilnost je zmožnost osredotočanja na naročnike, kar se kaže v številnih dolgoročnih poslovanjih. Spoštujejo potrebe svojih naročnikov in se poskušajo v živeti v njihovo kožo, zato si vedno prizadevajo izpolniti in celo preseči pričakovanja. Zavedajo se, da na kvaliteto izvedenih storitev vplivajo zaposleni na vseh ravneh. Zato v svoji galvani vzpodbujajo polno vključenost zaposlenih, ter jim omogočajo nenehno izpopolnjevanje, ki je temeljno načelo nadzora kakovosti.

Dolgoročni cilj galvane Žlindra je fleksibilnost prilagajanja svetovnemu povpraševanju po različnih obdelavah in širitev proizvodnje na vse kontinente. Kljub veliki konkurenci iz tujine, si v  Žlindri nadvse prizadevajo obdržati sloves zanesljivega, sodobnega poslovnega partnerja, ki sodeluje z domačimi in tujimi podjetji.

Ker stremijo k izvedbi obdelav najboljše izvedbe, izvajajo različne teste kontrole kakovosti, kar jim jo pomaga vzdrževati in nadgrajevati. Omogočajo tudi pregled določenih karakteristik za artikle, ki niso bili obdelani v njihovem podjetju.

Izvajajo preglede z metalografsko metodo, mrežnim testom, testom spajkljivosti, temperaturnimi testi, testi krivljenja, in kontrolo navoja pri artiklih z navojem.

Galvana

Galvanizacija

Galvanizacija je postopek obdelave površin kovin in predmetov iz drugih elektroprevodnih snovi. Na površino predmeta se, zaradi videza, boljše električne prevodnosti ali zaščite proti koroziji, nanese tanek sloj kovine. Najbolj razširjeno je kromiranje, nikljanje in cinkanje.

Preberite več o galvanizaciji

Galvanizerstvo

Galvanizerstvo je skupni izraz, ki označuje vrsto postopkov. Z njimi površino nekega kovinskega predmeta prekrijemo z drugo kovino, kar služi za protikorozijsko zaščito kovin in kovinskih predmetov ali predmetov iz drugih elektroprevodnih snovi. Močno oprijemljiv nanos tankega, galvanskega sloja izbrane druge kovine (kroma, niklja, cinka, bakra ali kositra) se uporablja za površinsko zaščito predmeta, izboljšanje njegove električne prevodnosti, lepši videz in boljšo korozijsko odpornost. Galvanizerstvo je lahko popolnoma avtomatiziran proces, ki omogoča precizne galvanske nanose.

Galvanizacija

Postopek galvanizacije

Nanašanje kovine na predmete z elektrogalvanizacijo je način galvanizacije, elektroliza pa je oblika zaščite, pri kateri se uporablja enosmerna napetost električnega toka s priključitvijo na dve elektrodi. Katoda in anoda sta potopljeni v raztopino, ki prevaja elektrolit. Torej, galvanizacija je zaščita površine kovinskih predmetov pred rjo in mehanskimi poškodbami, elektroliza pa elektro-kemijski proces, ki ga uporabljamo v galvanizerstvu.

Obstaja še ena vrsta galvanizerstva, ki jo imenujemo galvanotehnika. Izvaja se s potapljanjem izbranega predmeta iz kovine ali grafita (zaradi boljše prevodnosti) v drugo raztaljeno kovino, kot je baker, cink, krom, nikelj, pa tudi zlato. Gre za  sodobno, visoko strokovno dejavnost, ki za zagotavljanje najvišje kakovosti storitev terja nenehno izpopolnjevanje.

Preberite več o postopku galvanizacije

Galvanska obdelava

Galvanska obdelava kovin in drugih elektroprevodnih materialov (npr. grafita) je postopek, pri katerem se, s pomočjo elektrolize, v tako imenovani galvanski kopeli, prenaša kovinska plast ene kovine na drugo. Različni dodatki v kopeli omogočajo, da je po končani galvanski obdelavi kovina prevlečena s tanko, enakomerno in estetsko plastjo druge kovine, ki se z osnovo izjemno močno spoji. Kemikalije za galvanizaicijo so v tekoči obliki ali prahu. Pred začetkom postopka moramo kose kovin, ki jih želimo obdelati obvezno temeljito očistiti in razmastiti. Kot osnovni material pri tovrstni obdelavi kovin se uporabljajo zamak, baker, medenina, jeklo, aluminij, železo in grafit. Med najbolj pogoste postopke spadajo galvanizacija jekla in železa. Poznamo tri različne vrste obdelave, in sicer selektivno galvansko obdelavo (cianidno bakrenje, sijajno ali mat kositranje), galvansko obdelavo na obešalih (bakrenje, nikljanje, kositranje, kromanje, zlatenje) in galvansko obdelavo kovin v bobnih (bakrenje, nikljanje, kositranje).