Antikorozijska površinska zaščita kovin: različne tehnike

Antikorozijska zaščita kovin je izjemno pomembna, če želimo podaljšati življenjsko dobo izdelka in zagotoviti želen videz. Ustrezna površinska zaščita kovin poleg tega poskrbi za manjšo nevarnost za obrabo in zmanjšano občutljivost na visoke temperature. Za najboljši rezultat moramo biti premišljeni pri izbiri najustreznejše tehnike. Upoštevati je treba predvsem vrsto materiala in obliko izdelka. Seveda pa na končno odločitev vplivata tudi cena posamezne vrste obdelave in hitrost.

Kvalitetna zaščita kovin

Antikorozijska zaščita barvnih kovin in nebarvnih

Podjetje Žlindra je prava izbira za vse, ki vas zanima kakovostna antikorozijska zaščita kovin. Možna je antikorozijska zaščita barvnih kovin ali pa nebarvnih. Naši začetki segajo vse do leta 1948 - tako se lahko pohvalimo z bogatimi izkušnjami in znanjem, zaradi česar so naše storitve cenjene tako v Sloveniji kot v tujini. S storitvami pokrivamo potrebe različnih industrij: elektrotehnika, finomehanika, avtomobilska industrija, proizvodnja vodovodnih armatur ipd. Poiščemo optimalne rešitve tudi za najzahtevnejše izzive, na primer za zelo kompleksne oblike obdelovancev.

NUDIMO TUDI BAKRENJE

Površinska zaščita kovin se lahko doseže z različnimi materiali

Antikorozijska površinska zaščita kovin oziroma galvanizacija poteka z uporabo različnih materialov. Nudimo vam bakrenje, niklanje, zlatenje, kositranje ali kromiranje. Z veseljem vam priskočimo na pomoč s strokovnim nasvetom in vam predlagamo najustreznejšo možnost v vaši konkretni situaciji. Na naši spletni strani preverite, za katere materiale je primerna posamezna metoda, tam pa boste obenem našli nekaj naših preteklih referenc. Pri svojem delu se vedno v celoti prilagodimo zahtevam in pričakovanjem naročnikov, ki jih ne bomo zgolj dosegli, ampak presegli. Eden izmed dokazov, ki pričajo o kakovosti naših storitev, je med drugim ISO standard kakovosti 9001, ki smo ga uvedli leta 2006.

Antikorozijska zaščita kovin z različnimi tehnikami galvanizacije

Preden se izvede galvanizacija oziroma antikorozijska površinska zaščita kovin, moramo obdelovanec ustrezno pripraviti. V podjetju Žlindra tej pripravi posvetimo veliko pozornosti. Najprej se izvede strojno pranje v zaprtem sistemu, pri katerem se kot pralno sredstvo uporablja isoparafin. S tem se odstranijo maščobe, ostanki delcev v odprtinah ipd. Nato sledi natikanje na galvanska obešala in premeščanje kosov v polnilno napravo. Sama antikorozijska površinska zaščita kovin je nato možna z različnimi tehnikami galvaniziranja - s selektivno galvansko obdelavo, z galvansko obdelavo na obešalih in galvansko obdelavo v bobnih. Selektivna galvanska antikorozijska obdelava omogoča še posebej precizen nanos, zaradi popolne avtomatiziranosti pa je možna zelo visoka hitrost dela. Galvansko obdelavo na obešalih večinoma svetujemo pri večjih oziroma nekoliko bolj kompleksnih izdelkih. Če vas zanima predvsem cenovno najugodnejša možnost, pa je prava izbira galvanska obdelava v bobnih, ki je primerna pri tistih kosih, kjer ni nevarnosti za mehanske poškodbe. Ne glede na izbrani postopek, poskrbimo za natančno kontrolo kakovosti z različnimi testiranji, ki so včasih možna že med samo obdelavo. Opravimo meritve debeline nanosov, kontrolo artikla po plasteh (z metalografsko metodo), mrežni test medplastne oprijemljivosti, test spajkljivosti, temperaturne teste, teste krivljenja in kontrolo navoja.

Protikorozivska zaščita za kovine

Niklanje - postopek in možne podvrste

Kot že omenjeno, je ena izmed možnosti pri antikorozijski površinski zaščiti kovin niklanje. Postopek je možen v več različicah: sijajno, mat-saten ali kemično. Pri slednjem ni potrebna uporaba električnega toka in anod. Možen je tudi nanos nemagnetne prevleke, ki je pogosto potrebna v elektronski industriji. Ta vrsta antikorozijske površinske zaščite se priporoča predvsem pri izdelkih, katerih oblika je bolj zapletena. Kljub kompleksnim oblikam je z njo zagotovljen enakomeren nanos. Podrobnosti glede drugih podvrst antikorozijske površinske zaščite kovin (kositranje, kromiranje, zlatenje in bakrenje) so vam na voljo na naši spletni strani. Če potrebujete kakršne koli dodatne informacije, pa se lahko vedno obrnete na nas. Zagotovimo vam vse potrebne podatke glede možnosti antikorozijske zaščite kovin, barvnih in nebarvnih, na podlagi katerih boste nato sprejeli resnično informirano odločitev za najboljši končni rezultat.

PONUJAJO ZAŠČITO IN OBLIKOVANJE KOVIN