Antikorozijska zaščita za boljšo uporabnost kovin


Antikorozijska zaščita je zaščita kovin s pomočjo elektrokemijskega procesa. Gre lahko za zaščito barvnih kovin ali pa jekla. Pri slednjem je ključna predvsem zaščita pred rjo. Antikorozijska zaščita je torej površinska zaščita kovin, katere namen je to, da so kovine lahko uporabne bistveno dlje časa, kot bi bile, če antikorozijske zaščite ne bi bilo. Antikorozijska zaščita sicer podaljšuje življenjsko dobo kovin, vendar to še zdaleč ni njen edini namen. Površinska zaščita kovin med drugim omogoči lepši videz kovine, zato je pomembna tudi estetsko. In - kar je morda najbolj pomembno - površinska zaščita kovin okrepi zaščitene izdelke, zato jih je mogoče bolj obremeniti, kar pomeni, da se na ta način močno poveča njihova raznovrstna uporabnost. Antikorozijska zaščita tako sama po sebi omogoča nove uporabnosti tovrstno zaščitenih izdelkov in tako predstavlja povsem nove tržne možnosti podjetjem, ki se odločijo, da bodo uporabljala zaščito kovin.

KOSITRANJE


Antikorozijska zaščita s strani našega podjetja je vrhunska

Antikorozijska zaščita, katero izvajamo mi, je med najboljšimi na trgu, saj so naši postopki obdelave najbolj moderni. Močno se trudimo, da smo vedno v koraku z napredkom, saj lahko tako našim naročnikom v danem trenutku omogočamo najboljšo možno storitev. Naša površinska zaščita kovin je tako vedno usklajena z najnovejšimi standardi oziroma strokovnimi smernicami na področju zaščite barvnih kovin in seveda prav tako zaščite pred rjo. Za nas je zelo pomembno, da se naše stranke zavedajo, da odločitev za antikorozijsko zaščito pri nas pomeni to, da bodo deležni najboljših postopkov in obdelav, ki jih izvaja naša galvana.

Antikorozijska zaščita kovin in barvnih kovin


Antikorozijska zaščita, pri kateri se vam prilagajamo

Ponosni pa nismo le na to, da naši izdelki sodijo med najboljše na trgu, pač pa tudi na to, da smo v povezavi s površinsko zaščito kovin maksimalno kooperativni v odnosu do naših naročnikov. To pomeni, da se pri zaščiti kovin kar najbolj prilagodimo željam in potrebam strank, torej postopke, kot je zaščita barvnih kovin, izvedemo na način, ki je povsem usklajen s potrebami naših naročnikov. Te potrebe so lahko zelo različne in specifične. Tega pa mi nikoli ne jemljemo kot oviro pač pa kot pozitiven izziv. Tako naročnikom vedno in v popolnosti prilagodimo postopke, kot je zaščita pred rjo.


Preden se lotimo površinske zaščite kovin, se je treba ustrezno pripraviti

Pred začetkom procesa zaščite barvnih kovin je treba vse proizvode temeljito očistiti in razmastiti. To dosežemo s kemičnim čiščenjem. Samo tista površina, s katere bomo odstranili majhne delčke, ki so lahko tam ostali med proizvodnjo zadevnih izdelkov, in maščobe, bo takšna, da bo antikorozijska zaščita na njej povsem uspešna. To se najbolje opravi s pomočjo strojnega pranja z isoparafinom. Na tako obdelano površino bo kasneje denimo zaščita pred rjo ali kakšna drugačna zaščita kovin optimalna.

Zaščita barvnih kovin


Površinska zaščita kovin je v smislu postopka raznolika

Antikorozijska zaščita je lahko selektivna galvanska obdelava ali pa galvanska obdelava v bobnih. Po omenjenem kemičnem čiščenju večje kose obesimo na obešala, preden jih potopimo v posebne kopeli, ki omogočijo površinsko zaščito kovin. Manjše kose pa položimo v perforirane bobne, katere potem namakamo v omenjene kopeli, da proizvodi, ki so v bobnih, pridobijo antikorozijsko zaščito. Bobni se vrtijo, zato je vanje dopustno položiti le tiste proizvode, pri katerih je nemogoče, da bi se med vrtenjem bobnov poškodovali. Vsekakor pa se obdelava v bobnih splača, saj gre za cenejši postopek. Izdelki iz bakra, aluminija, grafita, medenine ter železa so najbolj primerni za obdelavo v bobnih. V vsakem primeru je površinska zaščita kovin pri nas natančna in izvedena maksimalno strokovno. To je namreč način, s pomočjo katerega dosegamo popolno zadovoljstvo naših strank.

VEČ O PROTIKOROZIJSKI ZAŠČITI