Rastlinjaki

Vse za vrt

V podjetju Živex d.o.o. vam nudimo vse za zunanjo ureditev okolja, vrtno orodje, opremo, opornike, zemljo ter tudi profesionalne, polprofesionalne in hobi rastlinjake za različne potrebe.

Vrtni rastlinjakiVrtni rastlinjak

Rastlinjaki so pokriti prostori za vrtnarjenje, ki jih postavimo na večjo in ravno površino. Uporabni so skozi vse leto - pomladi nudijo ugodne pogoje za rast in razmnoževanje mladik in potaknjencev, ki jih kasneje lahko presadimo na prosto, v poletnem času v vrtnih rastlinjakih gojimo vrtnine, ki zahtevajo več toplote in regulirano vlažnost (melone, lubenice, paradižnik, jajčevce, kumare ipd.) ter hkrati bistveno podaljšamo sezono pridelovanja zelenjave, v zimskem času pa lahko v njih shranjujemo občutljivejše rastlinske vrste. Rastlinjak pomeni tudi učinkovito zaščito rastlin pred škodljivci in divjadjo.


Rastlinjaki so sestavljeni iz stabilnega ogrodja, ki ga prekrijemo s steklom ali UV stabilno folijo. Vrtni rastlinjaki so trajna rešitev za gojenje rastlin, saj vzdrževanje (razen menjave folije po nekaj letih) ni potrebno, lahko ga prenesemo na drugo površino (in s tem omogočimo kolobarjenje), dobro pa prenesejo tudi zimo, saj zaradi oblike sneg iz njih enostavno zdrsi.

Odločitev za rastlinjak

Odločitev za vrtni rastlinjak pomeni marsikatero razbremenitev. Med nekatere prednosti rastlinjakov spadajo:

  • boljši pogoji za gojenje zelenjave in okrasnih rastlin,
  • zaradi zadrževanja toplote so primerni tudi za gojenje rastlin, ki potrebujejo višjo temperaturo - kaktusi, orhideje in druge tropske rastline,
  • podaljšana sezona pridelovanja hrane,
  • vrtni rastlinjak zagotavlja večji in bolj zanesljiv pridelek,
  • rastlinjak ustvari optimalne pogoje za gojenje občutljivih rastlin ali za pridelovanje vrtnin v času slabših vremenskih razmer,
  • enakomerna temperatura skozi ves čas rasti in zorenja,
  • vrtni rastlinjak pomeni zaščito pred točo, dežjem, vetrom, soncem ter pred prenizkimi oziroma previsokimi temperaturami.

Vrtni rastlinjaki na voljo tudi v spletni trgovini - vabljeni!

Vrtni rastlinjaki Živex

V podjetju vam nudimo učinkovito in profesionalno svetovanje, planiranje in postavitev rastlinjakov. Živex vrtni rastlinjaki so narejeni in postavljeni z ozirom na strankine potrebe in želje. Dobavljivi so v različnih velikostih in oblikah, zagotavljajo učinkovito zračenje, ki je bistveno za uspevanje rastlin, enostavno pa jih je kombinirati tudi z našim namakalnim sistemom, s katerim bodo vaše rastline uspevale še bolje.

Postavitev rastlinjaka

Za postavitev rastlinjakov ne potrebujete nobenih posebnih pogojev ali temeljev. Najprimernejša je ravna in dovolj velika površina, čim bolj sončna, vendar senčna vsaj v delu dneva, da se poleti rastlinjak ne zagreje preveč. Po možnosti naj bo vrtni rastlinjak postavljen v zavetrju. Stabilno aluminijasto ogrodje prekrijemo s steklom ali folijo. Poletno svetlobo bomo najbolje izkoristili, če bomo vrtni rastlinjak postavili z daljšo stranico v smeri sever-jug, za pridelovanje pozimi in spomladi, ko je sonce nizko, pa je primernejša smer vzhod-zahod.


Vrtne rastlinjake je mogoče zasnovati tudi kot zimski vrt ali kot stekleno hišico.
Za vprašanja, želje ali nasvete smo vam na voljo na telefonski številki 05 398 55 00 ali na elektronskem naslovu info@zivex.si.


Živex d.o.o. | Rastlinjaki, vrtni rastlinjaki - povezave do naše spletne strani: