Namakalni sistemi - nepogrešljivi pri ohranjanju travnate ali kmetijske površine

Zunanja ureditev

Ustrezna preskrba z vodo je eden ključnih dejavnikov, ki vplivajo na lep videz zelenice in uspešno rast rastlin. Zelenice in druge travnate površine zaradi plitvega koreninskega sistema še posebej potrebujejo stalno in enakomerno oskrbo z vodo. Namakalni sistemi poskrbijo za enakomerno in učinkovito zalivanje, saj dovajajo le toliko vode, kolikor je rastline potrebujejo.

Najpogosteje so to samodejni zalivalni sistemi, pri katerih se cev za zalivanje skupaj s škropilniki nahaja pod zemljo. Ko pride čas za zalivanje, škropilniki izskočijo, zalijejo površino in se vrnejo v zemljo.

Samodejni namakalni sistemi nam prihranijo čas, ki bi ga običajno porabili za ročno zalivanje vrta, hkrati pa poskrbijo, da rastline dobijo vodo tudi v času naše odsotnosti. Sistemi za vrt in zelenice so tako idealna rešitev za vse tiste, ki si želite, da bi bila vaša vrt in trata lepa, zdrava in zelena, vi pa za to ne bi porabili preveč časa.

Vse za zunanjo ureditev in vaš vrt tudi v spletni trgovini Živex

Zalivalni sistemi načrtovani glede na značilnosti vrta

Načrtovani so glede na značilnosti posameznega vrta. Ker zelenice ne moremo zalivati z enakimi količinami vode kot grmovnice ali rože, je vrt najbolje razdeliti v različne cone, na katerih se uporabljajo različni režimi zalivanja. Glede na namen uporabe in način delovanja pa se zalivalni sistemi delijo na kapljične zalivalne sisteme, zalivalne sisteme za rastlinjake in za travo ter vrtne zalivalne sisteme. Kapljični namakalni sistemi so najbolj uporabni za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja.
Ne glede na vrsto pa so zalivalni sistemi v osnovi sestavljeni iz krmilne naprave, ki skrbi za vse funkcije delovanja sistema, ventilov, ki nadzorujejo in usmerjajo pretok vode po ceveh, ter razpršilnih enot, ki skrbijo za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču.

Namakalni sistemi za vrt - kapljično namakanje najbolj učinkovito

Kapljični namakalni sistemi veljajo za najbolj varčne in natančne namakalne sisteme, saj korenine vsake rastline oskrbijo z ravno pravšnjo količino vode. Tla so tako zalita enakomerno, zato ni bojazni po preveč namočeni zemlji. Tovrstni zalivalni sistemi tudi preprečujejo prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode.

Obiščite nas. Z nami bodo vaši namakalni sistemi za vrt delovali zanesljivo in učinkovito. Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi preostalo ponudbo, namenjeno urejanju vašega vrta in okolice.

Vabljeni!

Živex d.o.o. | Zalivalni sistemi - povezave do naše spletne strani: