Zidna barva - notranje naravne zidne barve za zdravo bivalno okolje

Barvanje doma predstavlja odlično in relativno poceni rešitev, kadar želimo popestriti prostore našega doma. Vendar pa barve pogosto vsebujejo hitro hlapljive organske spojine, kemikalije, ki so škodljive tako okolju kot našemu zdravju. Največ teh spojin se sprosti že med samim barvanjem prostorov, kljub temu pa te spojine ostanejo v barvi več let in se po malem sproščajo ves čas. Tako lahko povzročajo glavobol, omotico, težave z dihalnimi potmi, celo različne oblike alergij in rakavosti. Prav tako je zidna barva velik onesnaževalec okolja, saj škoduje ozonu.
Ker veliko časa preživimo v zaprtih prostorih, smo zelo dovzetni za snovi, ki se skrivajo v stenah, talnih oblogah in pohištvu. Vse več ljudi se tako vrača k naravi. Zaradi vse večjega povpraševanja po naravnih barvah in zaradi strožjih pravil je danes na trgu že veliko barv z manj ali celo brez škodljivih spojin. Hkrati pa naravne barve skrbijo za zdravo klimo, regulirajo vlago in absorbirajo neprijetne vonjave.
Naravno žgano apno, apnene barve za notranje in zunanje stene ter naravni zemeljski ali mineralni pigmenti, s katerimi apno lahko obarvamo, bodo popestrili vaš dom in ga naredili zdravju prijaznega.

Apnena zidna barva za stene - 100% naravno

Zidna barva za steneApnena zidna barva prinaša številne prednosti. Je antiseptična, omogoča zdravo bivalno klimo, preprečuje nastanek in rast plesni, je paropropustna in ne povzroča alergij. Njena največja vrlina pa je regulacija vlage v stanovanju, kar je še posebno pomembno v moderni gradnji. Stanovanjski prostori so danes namreč skoraj hermetično zaprti, njihovo zračenje je pogosto šibka točka.
Pri Zelenem zajcu boste našli apneno barvo za notranje stene, apneno barvo za fasado ter gašeno apno. Našo bogato ponudbo naravnih barv dopolnjuje tudi široka paleta AURO naravnih barv in ostalih materialov. Poleg apnenih barv so vam na voljo tudi barve s smolo, kot sta na primer bela zidna barva z naravnim vonjem citrusov ali profesionalna barva, namenjena prostorom z veliko obrabo sten (hodniki v šolah in bolnišnicah).
Če pri pokrivnih barvah ne želite uporabiti topil, predstavlja AURO odlično alternativo. Apneno-kazeinska zidna barvaza stene je primerna za številne notranje zidove. Ne smete pa je uporabljati v vlažnih prostorih.

Barve se del življenja - ne bojte se jih uporabiti. Vabljeni na našo spletno stran!


Zdrava hiša | Naravne zidne barve po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani:

  • Zidna barva
  • Notranje barve
  • Barve za stene