Zaščita za les - oljenje in voskanje lesa za trajen sijaj in zaščito

Kakovostna zaščita za les poskrbi tako za trajen sijaj lesa kot za njegovo zaščito pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi, kot so neugodne vremenske razmere, ogenj in zajedavci. Dolgoročno obstojnost lesa zagotavljajo različni premazi in voski, v zadnjih letih pa se kot zaščita za les vse bolj uveljavlja oljenje. Oljenje lesa pripomore k temu, da material dobi svilnat sijaj in je prijeten na otip, njegova površina pa ostane prepustna. Oljenje pa ni omejeno le na parkete in izbrane kose pohištva iz polnega lesa, temveč ga lahko uporabljamo tudi za vrtno pohištvo in konstrukcije, za ograje, lesene fasade, stavbno pohištvo in igrala.

V podjetju Zeleni Zajec ponujamo okolju in človeku prijazne izdelke - med njimi je tudi kakovostna naravna zaščita za les. Različni naravni premazi, olja in voski zagotavljajo zaščito lesenih površin, kot so ladijski podi, lesene terase, kuhinjski pulti, pohištvo, lesene fasade in parket. Kljub prednostim, ki jih prinaša lakiranje parketa, se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja že stoletja stara metoda - oljenje in voskanje parketa.

Oljenje in voskanje parketa - naravna zaščita za les

Parket kljub poplavi različnih možnosti talnih oblog ostaja med najbolj priljubljenimi. A kako ga obdelati in zaščititi, da bo še dolgo časa lep in uporaben? Najpogostejša zaščita s parketom obloženih tal je zagotovo lakiranje. V zadnjem času pa vse bolj aktualno postaja oljenje in voskanje parketa. Odlična zaščita je lahko naravno tungovo olje.

Tako kot za lakiranje je tudi za oljenje in voskanje parketa tega najprej treba dobro zbrusiti. Olje namreč v nasprotju z lakom ne zapolni luknjic, razpok, udrtin in prask v lesu, zato mora biti parket res fino in natančno zbrušen. Naoljena lesena površina bo vsaj v začetni fazi praviloma malce temnejša od lakirane površine istega lesa. Mnoge pa pri olju pritegne tudi dejstvo, da zagotavlja mat, torej nesvetlečo in malce grobo površino. Po lakiranju so lesena tla običajno sijajna, medtem ko po oljenju videz parketa ostane bolj naraven.

Ko je oljenje končano, sledi voskanje lesa. Po obdelavi z voskom je površina po sijaju nekje med oljeno (mat) in lakirano (sijajno), vosek pa tudi bolje kot olje zapolni razpoke v lesu.

Za voskanje lesa oz. voskanje parketa lahko uporabite naravni vosek Zeleni Zajec za lesena tla ali čebelji vosek. Slednjega lahko uporabite tudi za voskanje pohištva.

Naravna zaščita za les Zeleni zajec - vabljeni v našo spletno trgovino!

Zeleni zajec d.o.o. | Zaščita za les, oljenje in voskanje parketa, voskanje lesa - povezave do naše spletne strani: