Toplotna izolacija podstrešja z naravnimi materiali

Kakovostna toplotna izolacija podstrešja bistveno pripomore k zmanjšanju porabe energije za ogrevanje, kar prinaša tudi nižje stroške ogrevanja. To še posebej velja za stavbe, kjer je podstrešje odprto in ni namenjeno bivanju, temveč le shranjevanju različnih stvari. Strehe v teh primerih ni treba izolirati. Uhajanje toplote prek stropa zgornjega stanovanja bomo preprečili s kakovostno izolacijo tal podstrešja. Prostor pod podstrešjem bo tako toplejši in prijetnejši, potrebna energija za ogrevanje pa manjša.
Povsem drugačen in bolj poglobljen pristop sicer zahteva izoliranje podstrešnega stanovanja oz. mansarde. V vseh primerih pa se toplotna in hkrati tudi zvočna izolacija začne s pravilno izbiro materialov, saj so od njih odvisni:

  • toplotne izgube pozimi in s tem stroški ogrevanja, bivalno udobje in trajnost konstrukcije;
  • toplotna zaščita pred pregrevanjem poleti;
  • prenos vodne pare skozi konstrukcijo in
  • raven hrupa.

Naravna izolacija prinaša številne prednosti

Toplotna in zvočna izolacijaV zadnjih letih vse bolj priljubljena postaja toplotna izolacija iz naravnih materialov. Bistvena značilnost ekološke izolacije je, da vlaknom za izboljšanje njihovih fizičnih ali tehničnih karakteristik ne primešamo ekološko spornih snovi. Hkrati pa naravni material v svojem življenjskem ciklusu, od proizvodnje in uporabe pa vse do odstranitve, okolje obremenjuje v bistveno manjši meri.
Zakaj torej ne bi naredili nečesa zase in za svoje zdravje, hkrati pa tudi za okolje? Za izolacijo vašega podstrešja izberite naravne materiale. V podjetju Zeleni zajec vam je na voljo naravna izolacija sten, izdelana iz lanenih in lesnih vlaken, europerl-perlita, konoplje in trstike. Vse tovrstne izolacijske materiale odlikujejo enostavna in hitra montaža, široka možnost uporabe, trdnost, stabilnost in odpornost proti požaru ter ne nazadnje tudi ugodna cena.

Za zdravo in prijetno bivanje pomembna tudi zvočna izolacija

Za udobno in kakovostno bivanje pa ni pomembna samo toplotna, temveč tudi zvočna izolacija. V našem življenjskem okolju je namreč vse več hrupa, šumov in drugih motečih zvokov. Dolgotrajna izpostavljenost hrupu dokazano slabo vpliva na naše zdravje, prav tako pa mu škodujejo zvoki, ki jih naši možgani morda sploh ne zaznajo.
Zaščito pred hrupom je najbolje upoštevati že pri sami gradnji objekta, saj tega pogosto ni mogoče postaviti v mirno in tiho okolje. Problem zvočne izolacije ponavadi rešimo hkrati s toplotno izolacijo, saj večina materialov za toplotno izolacijo tudi dobro duši zvok.

Vabljeni na našo spletno stran!


Zdrava hiša | Cenovno ugodni naravni materiali za izolacijo - povezave do naše spletne strani: