Toplotna izolacija fasade iz naravnih materialov

Toplotna izolacija fasade iz naravnih vlaken je odraz vedno intenzivnejše težnje človeštva k temu, da svoja bivališča na čim naravnejši in s tem čim manj škodljiv zaščiti pred zunanjimi vplivi, predvsem pred mrazom. Ob tem se uporabnikom vedno znova zastavlja vprašanje, kakšna naj bo izolacija fasade. Cena je nedvomno eden izmed pomembnejših faktorjev pri izbiri, zato naj vas opozorimo na cenovno ugodnost, ki jo ponuja naravna toplotna izolacija fasade. Debelina izolacije je odvisna od vrste, sicer pa velja, da s kakovostno naravno izolacijo bistveno zmanjšate porabo energije za ogrevanje ali ohlajanje prostorov, pa naj gre za bivalne ali poslovne površine.

Toplotna izolacija fasadeNaravna in ekološka toplotna izolacija fasade

Kakšna je pravzaprav naravna toplotna izolacija fasade? Debelina izolacije je odvisna od materiala, iz katerega je izdelana. Izbirate lahko med naslednjimi vrstami oziroma materiali:


  • lan
  • lesna vlakna
  • konoplja
  • trstika

Vsi izdelki temeljijo na ekološko neoporečnih materialih in so odlična toplotna izolacija fasade. Cena končnega izdelka je odvisna od vrste izolacije, a pri tem ne pozabite, da je treba gledati predvsem na končni učinek. To pomeni, da je najpomembnejši podatek ta, koliko boste zaradi kakovostne izolacije prihranili pri ogrevanju, obenem pa veste, da ste izbrali sebi in naravi neškodljiv izdelek.


Varna naravna toplotna izolacija fasade

Les, lan, konoplja in trstika so naravni materiali, ki so za izolacijo obdelani na tak način, da so ne samo izjemno toplotno in zvočno izolativni, temveč tudi skladni z vsemi zahtevami, ki veljajo za tovrstne izdelke. To pomeni, da so naravna, ognjevarna in pred vlago ter insekti zaščitena toplotna izolacij fasade. Debelina in cena izdelkov sta različni. Ob tem je pomembno tudi da takšna izolacija ustvarja prijetno in nenevarno bivalno okolje, poleg tega pa je do narave prijazna tudi zato, ker je poraba energije pri izdelavi zelo majhna, ko ne služi več svojemu namenu, pa je primerna za reciklažo.


Za več informacij si oglejte našo spletno stran ali nas pokličite!


Zeleni zajec | Toplotna izolacija fasade, izolacija fasade, izolacija fasade cena, izolacija fasade debelina - povezave do naše spletne strani: