Toplotna izolacija iz naravnih materialov za ugodno mikroklimo v prostoru

Toplotna izolacija vašega bivališča preprečuje toplotne izgube preko tal, sten in strehe. Približno 65 odstotkov vseh toplotnih izgub prehaja skozi zunanje stene objekta in skozi streho, z izboljšanjem izolacijskega ovoja pa lahko te izgube v veliki meri izničimo. S tem zmanjšamo tudi stroške za ogrevanje, poleti pa stroške hlajenja.

Toplotna izolacijaNotranja izolacija sten učinkovito preprečuje toplotne izgube in v ničemer ne zaostaja za zunanjo izolacijo. Pogosto je notranja izolacija sten celo edina rešitev, na primer pri starih objektih ali fasadah pod spomeniškim varstvom, poleg tega pa je še cenovno ugodnejša, saj jo lahko domači mojster namesti sam.

Na voljo je kopica naravnih izolacijskih materialov, ki pripomorejo k ugodni mikroklimi v prostoru in ki so po svojih tehnoloških značilnostih in toplotni prevodnosti bolj ali manj podobni. Za naravne materiale velja, da vlaknom v fizično ali tehnično oporo niso primešane ekološko sporne snovi. Naravna toplotna izolacija je prijetnega vonja in otipa, predvsem pa je prijazna človeku in njegovemu zdravju, in to ne samo takrat, ko že deluje v funkciji plašča okoli objekta, temveč tudi med vgradnjo.

Naravna izolacija sten iz lanenih in lesenih vlaken, konoplje ali trstike

V podjetju Zeleni zajec so vam na voljo različni naravni materiali, ki služijo kot odlična zunanja in notranja izolacija sten. Lanena in lesna vlakna, konoplja, europerl-perlit ter trstika omogočajo enostavno in hitro montažo, široko možnost uporabe, poleg ugodne cene pa jih odlikujejo tudi trdnost, stabilnost in odpornost proti požaru.

Lanena toplotna izolacija prinaša prihranek energije ter pozitiven vpliv na okolje. Staro laneno izolacijo lahko pri gradbeni obnovi znova uporabimo in tako ponovno prihranimo. Naravna lanena vlakna so kot porabniki ogljikovega dioksida v atmosferi v primerjavi z izdelki, narejenimi iz fosilnih surovin (stiropor in mineralna volna), energijsko bolj učinkoviti.

Notranja izolacija sten iz lesnih vlaken je na voljo tako v razsuti obliki kot v obliki plošč, kjer se kot vezivo uporabljajo posebna mineralna veziva. Plošče so različne gostote in debeline, kar je seveda odvisno od namena njihove uporabe.

Izredno obstojna in odporna na udarce je izolacija sten iz konoplje. Stene fasade so s takšno izolacijo varne pred poškodbami, ki lahko nastanejo med delom na dvorišču ali igro otrok. Poleg tega je konoplja material, ki je enostaven za obdelavo in montažo.

Trstična zunanja ali notranja izolacija sten pa se med drugim lahko uporablja kot strešna toplotna izolacija, ki se jo namesti nad strešno konstrukcijo, ali celo na vrtu kot zaščita pred nezaželenimi pogledi ali pred vetrom.

Vabljeni na našo spletno stran!

Zeleni zajec d.o.o. | Toplotna izolacija, notranja izolacija sten, izolacija sten - povezave do naše spletne strani: