Tikovo olje za lesena tla - naravna zaščita za les

Tikovo oljeLes je sicer sam po sebi izjemno odporen material, a z dodatno zaščito je še trajnejši. Tikovo olje je idealna izbira za naravno zaščito, s katero poskrbite, da les čim dlje časa ohrani svoj čudovit naraven videz in ga zunanji vplivi ne poškodujejo. Prednosti uporabe olja za vzdrževanje in zaščito lesa so že dolgo znane, zato se za tovrstne premaze odloča vedno več ljudi - celo večina. A kljub vsemu je treba za določeno vrsto lesa oziroma za določen namen izbrati pravo vrsto olja. Tikovo olje je le ena izmed možnosti. Pred nakupom se obrnite na strokovnjake podjetja Zeleni zajec. Pomagali vam bomo pri izbiri in vam zagotovili kakovostno zaščito za lesene površine.

Les je treba zaščititi | Izberite naravno tikovo olje

Vsako leseno površino je treba nekako zaščititi, saj s tem preprečimo njegovo uničevanje in propadanje. Olje za lesena tla in druge lesene površine je v zadnjih letih doživelo pravo eksplozijo priljubljenosti, saj je postalo jasno, da naravna zaščita za les, kot je tikovo olje, ne samo izboljša njegove lastnosti, temveč predvsem ne škoduje uporabniku. Za razliko od sintetičnih premazov se naravno olje vpije v pore lesa, ga zaščiti pred UV žarki, tekočino in drugimi vplivi, obenem pa ostane površina odprta, kar pomeni, da les še vedno diha. Tako vam tikovo olje ponuja najboljšo kombinacijo: zaščito lesa brez škodljivih sestavin.

Zaščita za lesTikovo olje za naraven videz

Olje za lesena tla in druge lesene površine je naravna zaščita za les, ki poudari njegovo barvo in strukturo ter ohrani naravni videz lesa. Tikovo olje je primerno za vse vrste tropskega lesa. Kot pri vseh naravnih oljih tudi tu velja, da ga z valjčkom nanesemo na suho in popolnoma čisto površino, pustimo nekaj časa, da se vpije, nato pa odvečno olje obrišemo. Po potrebi postopek ponovimo, a navadno to ni potrebno. Tikovo olje je lahko obogateno tudi z naravnimi zemeljskimi in mineralnimi pigmenti, ki spremenijo barvo lesa. Za zdravo bivalno okolje in zaščito lesa se obrnite na podjetje Zeleni zajec in si zagotovite naravne izdelke za dom.

Zeleni zajec | Tikovo olje, olje za lesena tla, zaščita za les - povezave do naše spletne strani:
  • Tikovo olje
  • Olje za lesena tla
  • Zaščita za les