Sibirski macesen - zelo trpežen les za izdelavo kakovostnih lesenih teras

Les se v zadnjem času ponovno uveljavlja kot odličen gradbeni material. Zaradi dobrih lastnosti in vse večje ekološke naravnanosti je vedno bolj priljubljen material tudi za lesene terase. Pri izbiri pa moramo paziti, da se odločimo za kakovosten in trpežen les, ki zahteva čim manj vzdrževanja. Poleg najbolj znane burmanske tikovine so sedaj na našem tržišču tudi druge vrste lesa, ki so trajno odporne na neugodne vremenske razmere. Mednje spada tudi sibirski macesen.

Deske za terase

Sibirski macesen je sicer na tržišču relativna novost, a je pri uporabnikih zelo hitro dobil veliko pozitivnih mnenj. Sibirski macesen spada med zelo trpežne vrste lesa, saj je zaradi svoje počasne rasti izredno odporen na vremenske vplive. Les je čvrst in stabilen, sušen v sušilni peči ter primeren za oljenje in luženje. Vzdrževanje ni obvezno, je pa zaščita lesa zaradi lažjega čiščenja priporočljiva.

Iz vseh teh razlogov niti ni presenetljivo, da sibirski macesen kot material za opaž vse bolj nadomešča druge lesene vrste, zelo uporaben pa je tudi za izdelavo lesenih ograj, teras in pomolov. Sibirski macesen odlikuje tudi cenovna dostopnost.

Sibirski macesen - odlična izbira za pod za teraso

Pri izdelavi teras se ljudje vse pogosteje odločajo za nakup lesenih podov, saj želijo občutiti toplino in prijaznost lesa. Predvsem pa si želijo material, ki je lahko hkrati moderen in klasičen, obenem pa tudi naraven. Lesen pod za teraso iz sibirskega macesna daje terasi eleganten videz, saj je v celoti iz jedrovine ter se ponaša z zgoščenim vzorcem in enotno zlato-rjavo barvo. Sibirski macesen je kakovostna in trajna izbira za pod za vašo teraso.

Pod za terasoŠe posebej eleganten videz pa dosežemo, če izberemo narebreni pod za terase. Narebrene deske za terase so primerne tudi za ograje, balkone, obrobe bazenov, izdelavo vrtnih potk in cvetlična korita. Na voljo so tudi deske za terase z valovito površino in z gladkimi posnetimi robovi.

V podjetju Zeleni Zajec se zavedamo, da se kultura bivanja vrača k naravi, zato so naši prodajni izdelki namenjeni naravni gradnji in prenovi bivališč. Nudimo vam izdelke, ki so okolju in človeku prijazni: barve Avro, olja Zelenega Zajca, ekološka čistila in čistila z naravnimi encimi. Naravno okolje vam bosta polepšala tudi sibirski macesen in smreka, pa naj gre za opaž, fasadno oblogo ali leseni pod za teraso.

Vabljeni v našo spletno trgovino Zdrava hiša. Na voljo smo vam tudi v naši trgovini na Janševi 16 v Ljubljani, kjer vam bomo lahko svetovali.

Zeleni zajec | Sibirski macesen, pod za teraso, deske za teraso