Perlit izolacija

Izolacija preprečuje toploti, zvoku in vlagi prehajanje iz zunanjosti objekta v notranjost. Dandanes se pri gradnji hiš uporabljajo različne toplotne in zvočne izolacije – stiropor, penjeno steklo, izdelki iz mineralne volne, lesna vlakna, ekopaneli… Vse bolj priljubljena postaja tudi odlična toplotna in zvočna perlit izolacija iz ekspandiranega vulkanskega kamna. Le-ta se mehansko zdrobi in na kratko segreje na 1000°C. Pri tem se voda spremeni v paro in napihne material, zato se ta poveča za približno 15-krat. Nastane granulat z velikostjo zrna do 6 mm.

 

Perlit izolacija


Perlit izolacija v obliki materiala za zasipavanje

Perlit izolacija se največkrat uporablja v obliki materiala za zasipavanje, redkeje pa v obliki plošč. V podjetju Zeleni zajec smo v ponudbo vključili štiri vrste perlit gradbenega materiala:

  • Europerl Thermo-Fill
  • Europerl Thermo-Floor
  • Europerl Thermo-Plan
  • Europerl Thermo-Mix

 

Podrobnosti o posameznih produktih in možnostih uporabe si oglejte na naši spletni strani.

 

Suhomontažni tlaki – suhi estrihi v montažnih hišah

Suhomontažni tlaki oz. suhi estrihi se polagajo po suhem postopku. Takšen način pred mokrim nudi kar precej prednosti, saj v objekt ne vnašamo vode. Suhi estrih je zato takoj pripravljen za uporabo, montaža je hitra in enostavna, zelo pomembno pa je tudi to, da suhomontažni estrih ne pomeni dodatne teže. Mavčno-kartonaste plošče ali leseni suhi tlaki nudijo dobro zaščito proti vlagi, prav tako imajo tudi vlogo toplotne in požarne zaščite. Če želite energetsko varčno in hitro rešitev, je prava izbira suhi estrih. Cena je v primerjavi z mokro gradnjo nekoliko višja, zato je smotrno preveriti cenike različnih ponudnikov. Suhi oz. suhomontažni estrihi so primerna podlaga za najrazličnejše vrste talnih oblog. Pogosto se uporabljajo pri sanacijah in novogradnjah. V montažnih hišah so suhi tlaki vse pogostejši. Med sodobne materiale za toplotno izolacijo sodi tudi penjeno steklo. Z njim je gradnja enostavna, sama izolacija pa je okolju prijazna, saj je penjeno steklo narejeno iz recikliranega materiala. Podobno kot perlit izolacija je tudi penjeno steklo ekološka toplotna izolacija.

Vabimo vas, da si podrobnosti o perlit izolaciji ogledate na naši spletni strani.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Zeleni zajec d.o.o.
Naslov
Janševa ulica 16
1000 Ljubljana
Delovni čas
Pon - pet: 8:00 do 15:00
Spletna stran
E-pošta
05 903 96 10
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
perlit izolacija, suhi tlaki, suhomontažni tlaki, suhi estrih cena, suhi estrihi, suhomontažni estrih, suhi estrih, penjeno steklo
ZEMLJEVID