Oljenje lesa

Oljenje lesa je potrebno za zaščito in negovanje lesenih površin ter za trpežnost in dolgotrajnost naravne barve lesa.

Olje za lesene fasade poskrbi za trajen sijaj in dolgo obstojnost vseh zunanjih lesenih površin ter za negovane in dolgo obstojne lesene kuhinjske pulte, parket, leseno pohištvo, vrtno pohištvo, ladijski pod ipd.

Kako nanašamo olje za les?

Olje za lesJe prišlo na vrsto oljenje lesa? Preden se lotimo premazovanja lesene fasade, moramo les primerno obdelati in odprašiti - lesena fasada mora biti brez maščob, voska in drugih nečistoč. Površino je pred nanosom olja za les potrebno tudi dobro posušiti, da se lahko olje primerno vpije in nudi ustrezno zaščito.

Pred oljenjem lesa olje dobro premešamo ter ga nato enakomerno nanesemo na leseno fasado. Najlažje ga nanašamo z gladko krpo, možen pa je tudi nanos s čopičem, valjčkom, brizganjem ali potapljanjem. Po nanosu počakamo 5 do 20 minut, da se olje za les vpije, ter odvečno snov odstranimo s čisto, vpojno krpo ali z vpojnim papirjem, odvečno olje pa lahko iz lesene fasade odstranimo tudi tako, da jo spoliramo. Olje se nato suši še nadaljnjih 6 do 24 ur. Za resnično dobro in obstojno zaščito priporočamo dvojno oljenje lesa (postopek oljenja ponovimo po 24-ih urah). Pripomočke za oljenje lesa je potrebno takoj po uporabi očistiti oziroma namočiti v vodi ali sežgati, saj lahko pride v nasprotnem primeru do samovžiga.

Olje za lesene fasade nanašamo v temperaturnem območju med 15 in 25 stopinj Celzija ter pri vlažnosti 40 do 70 %. Da je površina dobro oljena ugotovimo tako, da na les vlijemo kapljico vode. Če se voda vpije, je ponovno oljenje lesa potrebno, v nasprotnem primeru je dosedanji postopek zadostoval.

ZA DODATNE PODROBNOSTI OBIŠČITE NAŠO SPLETNO STRAN

Oljenje lesa- značilnosti olja za lesene fasade in vzdrževanje

Oljenje lesaNaravno olje za lesene fasade uporabljamo kot samostojno zaščito lesa pred zunanjimi vplivi ali kot pripravo bolj obremenjenih notranjih površin (parket, ladijski pod, klinker ...). Zunanje lesene fasade, ograje, letve ipd. ščiti pred vremenskimi vplivi, kemijskimi elementi, pred ognjem, glivami ter insekti.

Olje za les enakomerno nanašamo na vse izpostavljene strani desk ter po 24-ih urah nanos ponovimo. Postopek je potrebno ponoviti po štirih ali petih letih, v primeru izpostavljenosti lesene površine zunanjim vremenskim razmeram pa ponoven nanos priporočamo že prej. Oljenje lesa se priporoča za zaščito zunanjih in notranjih lesenih površin, s čimer bistveno podaljšamo njihovo življenjsko dobo ter jim podarimo trajen sijaj.

Če ste v dvomih, katero olje za les je najprimernejše za vaše potrebe, se lahko posvetujete z nami. Dosegljivi smo na telefonski številki 0590 39 610 ali preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani.

Zeleni zajec | Oljenje lesa, olje za les, voskanje lesa, olje za lesene fasade - povezave do naše spletne strani: