Olje, premazi in voski

Ima vaš dom lesene talne obloge? Izredno priljubljeni so ladijski podi in parketi, ki s svojo živahnostjo, domačnostjo in toploto krasijo številne stanovanjske, gostinske in poslovne objekte širom sveta. Nemalokrat se zgodi, da lesena tla kmalu po montaži izgubijo svoj prvoten sijaj, včasih pa se deske tudi ukrivijo ali povesijo. Da bi se temu izognili, mora biti les skrbno izbran in montiran, poleg tega pa je zanj potrebno tudi pravilno skrbeti. Za zaščito lesa se uporabljajo olja, (npr. tungovo olje, tikovo olje ali laneno olje), premazi za ladijske pode in parkete ter laki za les.


Premaz za ladijski pod

Kakovosten premaz za ladijski pod poskrbi za trajen sijaj in zaščito lesa pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi. V podjetju Zeleni zajec so vam po ugodnih cenah na voljo različni naravni premazi za ladijske pode:

Če se odločite za nakup lesa, so vam olja, voski in premazi za ladijske pode, parkete, fasade in druge lesene produkte na voljo po znižani ceni. Priznamo vam 10% popust na vse omenjene izdelke.

OljeVosek za ladijski pod


Barve in laki za les

Barve in laki za les niso namenjeni le spremembi barve lesa, temveč tudi zaščiti. Lakiranje parketa mora biti opravljeno natančno. Če nimate izkušenj, vam priporočamo, da lakiranje in oljenje parketa prepustite strokovnjakom. Za oljenje parketa so vam na voljo različna olja, npr. tikovo, laneno ali tungovo olje. Prav tako so vam pri nas na voljo premazi za terase, ki bodo podaljšali obstojnost lesa.


Premazi za ladijski pod

Olje ter laki za parket nudijo lesu ustrezno zaščito, ki je še posebej pomembna za zunanje elemente. Premazi za zunanji ladijski pod varujejo les pred vremenskimi vplivi, kemijskimi vplivi, požarom in pred napadi gliv ter insektov. Lakiranje in oljenje parketa preprečujejo vlagi, da bi prodrla skozi zgornji sloj v notranjost. Na ta način lakiranje in oljenje parketa zagotavljata trajnost lesenih podov. Premaz za ladijski pod poskrbi tudi za zaščito pred UV žarki, zato les s časom ne spremeni barve in ostane sijoč.

Vabimo vas, da si izdelke za zaščito lesa ogledate na naši spletni strani.