Naravna izolacija hiše - ekoinvesticija, ki se vam obrestuje

Naravna izolacija hiše je investicija z ogromnim ekološkim učinkom. Naj gre za novogradnjo ali sanacijo obstoječega objekta, je nadgrajena izolacija fasade največ, kar lahko naredite za okolje. Dobra toplotna izolacija sten, strehe in tal hiše pomeni manjšo porabo energije, večje udobje bivanja, daljšo življenjsko dobo objekta in preprečeno nastajanje plesni ter s plesnijo povezane škode. Predvsem pa pomeni manjše stroške, ki so povezani z naštetimi prednostmi izolacije!


Naravna izolacija tal in stene - strokovni pristop k izbiri materiala

Dandanes je na trgu množica materialov za izolacijo hiše, od naravnih do umetnih, z različnimi načini vgradnje in izkoristki. Lahko je reči, da je naša izbira naravna izolacija hiše, a kaj to točno pomeni? Naravnih materialov za izolacijo hiše je več: od celuloze do ovčje volne. Prav tako je več načinov vgradnje: vpihovanje kosmičev ali vgradnja plošč. In seveda več mest vgradnje: notranja izolacija sten, izolacija tal, izolacija strehe, tu je tudi fasada. Izolacija mora biti primerno izbrana glede na mesto in namen uporabe. Treba je upoštevati tudi specifiko ostalih uporabljenih materialov, mogoče imate ravno streho ali pa pasivno hišo. Obenem pri izolaciji hiše ni mišljena le toplotna ampak tudi zvočna izolacija. Stene naj bi ščitile ne le pred mrazom ali vročino, ampak tudi pred okoliškim hrupom. Velik strokovni problem predstavlja tudi moderno pretiravanje z izolacijo, ki ob nepotrebno visokih stroških ne prinaša večjega izkoristka toplotne izolacije.

Naravna izolacija hiše


Naravna izolacija hiše ali izolacija iz umetnih materialov - kakšne so razlike?

Naravna izolacija za hiše je po funkcionalnosti primerljiva z izolacijo iz umetnih materialov, po učinkovitosti, obstojnosti in v bitki z vlago pa lahko nekateri naravni materiali presežejo rezultate umetnih materialov. Po drugi strani so naravni materiali malo bolj občutljivi na vodo, zato se naravna izolacija ne uporablja za stene in tla, kjer se zadržuje voda. Nekoliko višje cene za naravno izolacijo hiše lahko odtehta tudi zavedanje, da ste bistveno manj pripomogli k onesnaževanju okolja. Večina materialov za naravno izolacijo hiše je iz sekundarnih surovin, njihova pridelava porabi bistveno manj energije in njihova uporaba bolj ugodno vpliva na zdravje vas, vaše družine in okolja.


Naravna izolacija sten, tal, stropov in fasade - naravni materiali

V naši ponudbi najdete vse potrebno za dobro toplotno in zvočno izolacijo vaše notranje stene, naravno toplotno izolacijo tal, strehe in fasade:

  • Celuloza je zaradi načina vgradnje (nasipanje ali vpihavanje) primerna za izolacijo tudi zahtevnejših predelov - kot naravna izolacija tal, strehe, zunanja izolacija stene pri lesenih fasadah ali ometanih fasadah.
  • Perlit (ekspandiran vulkanski pesek) se v gradbeništvu uporablja v različne namene, med drugim je tudi odličen toplotni in zvočni izolator.
  • Trstična notranja ali zunanja izolacija sten se med drugim lahko uporablja tudi kot strešna izolacija, ki se jo namesti nad strešno konstrukcijo, ali celo na vrtu kot zaščito pred pogledi in vetrom.
  • Lesene vlaknenke so izdelane iz razcefranih lesenih ostankov, obdelanih z vodo in se uporabljajo za izolacijo sten in strehe.
  • Izolacija iz konoplje in lanena izolacija sta namenjeni predvsem zavestnim lastnikom, ki želijo zaščiti objekt in poskrbeti za svoje počutje v prihodnjih desetletjih. Izolacijske plošče iz konoplje ali lana so izredno robustne in obstojne z odlično zvočno izolacijo in regulacijo vlage.


Vabljeni k ogledu naše spletne strani za več informacij o naši ponudbi za naravno izolacijo hiše!