Naravna izolacija - okolju, domu in družini prijazna izbira

Naravna toplotna in zvočna izolacija hiše je podobna obleki iz naravnega bombaža ali lana. Tako kot se bolje počutimo, ko se oblečemo v obleko, ki ni iz umetnih vlaken, se bomo bolje počutili v objemu naravne hiše. Izolacija iz konoplje, celuloze, bombaža, lesenih vlaken, lana ali drugih naravnih materialov preprosto bolje vpliva na naš bivalni prostor in naše zdravje. Naravna toplotna izolacija ne pomeni le vključitve naravnih materialov v izolacijski material, pač pa predvsem, da izolaciji niso kakorkoli primešane ekološko sporne snovi. Naravna izolacija je vašemu zdravju prijazna še preden začne opravljati svojo funkcijo - že med izdelavo in vgradnjo. Na trgu je vedno več naravnih izolacijskih materialov.


Naravna toplotna izolacija iz konoplje za obstojnost in odpornost hiše

Konoplja je naravni toplotni izolator. Tako kot drugi naravni materiali, kot so celuloza, lesena in lanena vlakna, se tudi konoplja uveljavlja v gradbeništvu kot izolacijski material. Primerna je kot toplotna in zvočna notranja izolacija za velike zidne površine (stene, stropi). Kot zvočna izolacija stene je primerna tudi za objekte na bolj hrupnih področjih, kot je v bližini prometnejših cest ali letališča. Izolacija iz konoplje je izredno obstojna in odporna na udarce. Stene fasade so tako varne pred poškodbami, ki lahko nastanejo med delom na dvorišču ali igro otrok. Obenem pa je ta izolacijski material enostaven za obdelavo in montažo.

Naravna izolacija


Naravna izolacija je vedno ekološka izbira, pa je tudi ekonomična?

Naravna izolacija je nekoliko dražja z vidika investicije kot pa toplotne izolacije iz drugih materialov, kot je npr. kamena volna. Po drugi strani pa je večkrat boljši toplotni izolator in ima pozitivnejši učinek na zrak v prostoru. Nekateri naravni izolacijski materiali, kot je konoplja, so tudi obstojnejši od umetne izolacije. Prihranki naravne toplotne izolacije so vidni predvsem v njeni proizvodnji. Tam se namreč porabi praviloma manj energije, uporablja pa se lahko recikliran material.

Naravna izolacija predstavlja skrb za okolje, dom in družino. Vabljeni k ogledu ponudbe naravnih izolacijskih materialov na naši spletni strani!