Leseni podi za terase

Je vaš naslednji projekt izdelava terase? So vam všeč leseni podi za terase? Odločitev je vsekakor odlična, saj je les za teraso naravni material, prijazen okolju, hkrati pa lesene talne obloge za terase vzbujajo tudi občutek topline in domačnosti. Prva zadeva, ki zahteva tehten premislek, je torej izbira materiala za izdelavo terase. Ko ste se enkrat odločili, da bo vaš pod za teraso lesen, pa je na vrsti še izbira vrste lesa. Vprašati se je potrebno, kateri les za teraso je v vašem primeru najprimernejši. Ne pozabite, da na končni rezultat vpliva tudi kakovost polaganja. Polaganje lesene terase mora biti opravljeno natančno, zato vam priporočamo, da delo prepustite strokovnjakom.


Kako izbrati ustrezen les za teraso?

Na trgu se pojavljajo različni leseni podi za terase, seveda pa niso vsi enako kakovostni. Pri nakupu je pomembno, da ne upoštevate le izgleda, torej barve in barvnih vzorcev lesa, temveč tudi lastnosti posamezne vrste lesa. Lesene talne obloge za terase morajo biti trdne in stabilne, odporne proti vlagi in temperaturnim spremembam. Nadstreški za terase nudijo dodatno zaščito, saj talno oblogo ščitijo pred direktnimi sončnimi žarki, dežju in snegu pa preprečujejo stik z lesom. Če les za terase ni dovolj trden, lahko pride do mehanskih poškodb. Ko se odločate za lesen pod za teraso, v obzir vzemite tudi zahtevnost vzdrževanja. Nekatere lesne vrste so lepe in trajne tudi brez kemijske obdelave, takšen je npr. les za terase - sibirski macesen. Pri izbiri je zagotovo pomembna tudi cena lesene terase. V splošnem velja, da so vam za več denarja na voljo tudi boljši in trajnejši leseni podi za teraso, po drugi strani pa je res, da obstajajo tudi lesne vrste, ki predstavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Sibirski macesen za terase je lep primer takšnega razmerja.

Les za terase


Sibirski macesen - terasa za takojšnjo vgradnjo

Zakaj je sibirski macesen za terase odlična izbira? Omenjen les za terase ima izredno dolgo življenjsko dobo, je čvrst in stabilen, vzdrževanje pa skorajda ni potrebno. Priporočljiv je premaz lesa z naravnim oljem, saj bo tako talna obloga zaščitena pred UV žarki in posledično s časom ne bo postala sivkasta. Les za terase, sibirski macesen, vam je na voljo pri podjetju Zeleni zajec. V skladu s standardno kakovostjo je v celoti izdelan iz jedrovine, ima zgoščen vzorec in enotno zlatorjavo barvo. Za lažje ravnanje in polaganje lesene terase je les pakiran v embalažo. Običajno so v zavoju trije ali pet kosov, zavoji pa so postavljeni na palete. Odločite se za visoko kakovosten in trajen les. Odločite se za sibirski macesen. Cena ugodna.

Pri nas so vam na voljo čudoviti leseni podi za teraso. Oglejte si našo spletno stran.