Lesene fasadne obloge

Fasada ima estetski in funkcionalni pomen. Poleg tega, da daje prvi vtis o hiši, le-to tudi varuje pred zunanjimi vplivi. V zadnjem času so zopet vse bolj priljubljene lesene obloge za fasado. Še posebej pri modernih nizkoenergijskih oz. pasivnih hišah so lesene fasadne obloge izredno popularne. Lesena fasada dom povezuje z naravo, saj je les naravni material, ki se čudovito zliva z raznovrstnimi okolji. Čeprav lesene obloge predstavljajo odlično rešitev, je potrebno biti pozoren na izbiro lesne vrte ter strokovno in natančno vgradnjo.


Lesene fasadne obloge


Lesene fasade - sibirski macesen

Lesene fasadne obloge imajo ob pravilni izbiri lesa izredno dolgo življenjsko dobo. V praksi za najboljše veljajo lesene fasade - sibirski macesen. Omenjen les za fasade je prilagojen ekstremnim vremenskim razmeram in kot tak izjemno trden in stabilen. Obloge za fasado iz macesnovine predstavljajo tudi odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Cena lesene fasade je nižja od drugih vrst fasad, funkcionalnost pa relativno visoka. V podjetju Zeleni zajec vam nudimo različne profile za individualno oblikovanje lesene fasade:

  • Rombasta deska
  • Prekrivna obloga
  • Stopničasta obloga
  • Obloga s posnetim robom

Ker stremimo k visoki kakovosti, so obloge za fasade v celoti izdelane iz jedrovine in skrbno sušene v sušilnici. Zagotavljamo vam, da so lesene fasadne obloge ravne in enotne ter opremljene z vsemi potrebnimi certifikati. Po ugodnih cenah vam nudimo tudi konstrukcijski les.


Lesene fasadne obloge - ekološke in moderne

V zadnjih časih se veliko govori o ekološki osveščenosti. Uporaba naravnih materialov, prijaznih do okolja, zopet prihaja v ospredje. Lesene fasade iz sibirskega macesna so priljubljene tudi zato, ker so brez kemijske obdelave izjemno trajne, poleg tega pa zahtevajo le malo vzdrževanja. Pomemben razlog, zakaj se ljudje odločajo za lesene fasadne obloge, je tudi estetika. Obloge za fasade iz lesa nudijo možnost individualne in unikatne izvedbe. Omeniti velja, da lesene obloge vse bolj priznava in s pridom uporablja tudi sodobna arhitektura.

Vabimo vas, da si cene in dimenzije lesenih oblog ogledate na naši spletni strani.