Les za ograjo

Ko se enkrat odločite, da bo vaš vrt obdajala ograja, je potrebna še odločitev glede izbire materiala. Najpogostejša je kovinska ali lesena ograja, vsaka pa ima določene prednosti in slabosti. Kovinska ima običajno zelo dolgo življenjsko dobo, čeprav je tudi lesena ograja lahko izjemno trajna, če je le les za ograjo skrbno izbran. Na vprašanje, katera ograja je lepša, je težko odgovoriti, saj so okusi različni. Dejstvo pa je, da so lesene ograje za vrt vsekakor lahko atraktivne in elegantne, če so letve in leseni stebri za ograjo izdelani iz kakovostnega lesa in lepo oblikavani. Mnogi so mnenja, da je najprimernejši les za ograjo sibirski macesen.

Les za ograjo


Sibirski macesen - letve in leseni stebri za ograjo

Letve in leseni stebri za ograjo iz sibirskega macesna so izjemno odporni proti različnim vremenskim vplivom. Ker ima omenjen les za ograjo večjo gostoto od drugih iglavcev, vlaga precej težje prodre skozi površje materiala. Ravno zaradi tega se sibirski macesen krči in razteza manj od drugih drevesnih vrst, kar mu zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Les za ograjo ne potrebuje nikakršne kemijske obdelave, saj je macesnovina naravno odporna, izredno čvrsta in stabilna. Tudi posebno vzdrževanje ni potrebno, priporočljiva je le dodatna zaščita lesa z naravnimi oljnimi barvami. Letve in leseni stebri za ograjo iz sibirske macesnovine so zlatorjave barve s čudovitimi zgoščenimi vzorci. Videti so izredno elegantno, zato ne preseneča dejstvo, da so z njimi ograjeni številni vrtovi. Naj bo tudi vaša nova ograja lesena in kot taka prijazna do okolja, topla, atraktivna in trajna.


Lesene ograje - cenik

Visoko kakovosten les za ograjo vam je na voljo pri podjetju Zeleni zajec d.o.o. V naši bogati ponudbi se nahajajo različni produkti iz lesa, tudi lesene ograje. Cenik si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer so navedene tudi dimenzije in kakovostni razredi. Po ugodnih cenah vam nudimo tako vrtne ograje kot tudi lesene ograje za balkon. Vedno poskrbimo, da ima les za ograjo vse potrebne certifikate, saj že od nekdaj stremimo h kakovosti in zadovoljstvu strank.

Nudimo tudi les za fasade in druge lesene obloge po naročilu.

Oglejte si naše lesene ograje. Cenik v .pdf obliki si lahko ogledate na uradni spletni strani.