Les - gradbeni material za unikatno izdelavo fasade

Les kot osnovni material za fasade omogoča številne načine polaganja ter uporabo različnih profilov in barv. Kadar pa les za fasade kombiniramo s kamnom, steklom ali kovino, še bolj poudarimo značilnosti lesene fasade. Lesena fasada je vedno unikatna in očara vsakogar, ki mu je blizu les s svojimi čudovitimi lastnostmi: z naravno raznolikostjo in živim videzom, trpežnostjo, dobrimi gradbenimi značilnostmi, ekološkostjo in hitrostjo, ki jo omogoča pri gradnji. Lesene fasade pridobivajo sloves prestiža po zaslugi vseh naštetih lastnosti, pa tudi zato, ker jim estetsko vrednost vedno bolj priznavajo tudi v modernih arhitekturnih pristopih.

Danes je ponudba lesa za izdelavo lesene fasade precej široka, zaradi nepoznavanja lastnosti posameznih vrst lesa pa je izbira ustreznega lahko precejšen izziv. Pomembno je, da izberete kakovosten in trpežen les za fasade, saj vam bo prihranil marsikatero neprijetnost. Kakovosten les za fasade mora imeti vedno gladko površino, prav tako pa naj bi bil brez površinskih in strukturnih napak. Pri izdelavi lesene fasade se največkrat uporablja sibirski macesen, ki ga odlikuje velika trajnost in trpežnost. Isto vrsto lahko uporabimo tudi, če želimo, da nam dom krasi lesena terasa.

Les za fasade
Sibirski macesen najbolj uporabljan les za fasade

Sibirski macesen za fasade je kljub temu, da še ni dolgo na tržišču, hitro postal priljubljen, in to prav za izdelavo lesene fasade. Gre namreč za zelo trpežno vrsto lesa, ki je zaradi svoje počasne rasti izredno odporna na vremenske vplive in tudi proti lesnim škodljivcem. Lesa ni treba premazovati z zaščitnimi premazi, kar zelo olajša vzdrževanje. Je pa zaradi lažjega čiščenja zaščita lesa kljub temu priporočljiva.

Sibirski macesen pa se ni izkazal samo kot odličen les za fasade, ampak je tudi odličen les za terase, lesene ograje in pomolov.

Lesena terasa vse bolj navdušuje ljudi

Lesena terasa je gotovo eden najbolj priljubljenih prostorov za preživljanje prostega časa, zato se njeno izdelavo odloča vse več ljudi. Pri izdelavi pa želijo uporabiti kakovosten in trpežen les, ki ne bo zahteval veliko vzdrževanja.

Lesena terasa je tako lahko izdelana iz burmanske tikovine, ki je trenutno še naravnega izvora, in je dovolj stara, da vsebuje veliko olja, ki ji daje trajnost in izjemne lastnosti. Vendar pa so danes na našem tržišču tudi druge vrste lesa, ki so prav tako kakovostne in trpežne ter so odporne na neugodne vremenske razmere. Med njimi pa je tudi sibirski macesen. Lesena terasa iz sibirskega macesna je po zaslugi njegovih odličnih lastnosti zelo trpežna in vzdržljiva, njena življenjska doba pa dolga.

Vabljeni na našo spletno stran!

Zeleni zajec | Kakovostna izdelava fasade in terase iz lesa - povezave do naše spletne strani:

  • Les za fasade
  • Lesene fasade
  • Lesena terasa