Ladijski podi

Čeprav se na prvi pogled zdi, da ladijski podi poudarjajo tradicionalnost, pa se lesene talne obloge vse bolj uporabljajo tudi pri sodobni arhitekturi. Ladijski pod je torej izdelan iz naravnega materiala – lesa, ki je izredno topel, lep in vsestransko uporaben. V prostoru ustvarja prijeten ambient in povečuje udobje bivanja. Ostanite v stiku z naravo tudi v notranjosti vašega doma. Odločite se za ladijski pod iz kakovostnega lesa.


Kateri les je za ladijski pod najprimernejši?

Ko se enkrat odločite za ladijski pod, sledi izbira lesa. Vedeti morate, da različna podjetja ponujajo tudi različne drevesne vrste, ki pa niso vse enako kakovostne. Ob napačni izbiri lesa se ladijski podi lahko ukrivijo ali povesijo. Možne so tudi druge mehanske napake. Veliko pozitivnih mnenj so bili deležni:

 

Deske iz omenjenih drevesnih vrst vam po ugodnih cenah nudimo v podjetju Zeleni zajec d.o.o. Prav tako so vam na voljo tudi olja, premazi in voski, s katerimi boste poskrbeli za dodatno zaščito in še lepši izgled vašega ladijskega poda.

 

Ladijski pod smreka


Ladijski pod – smreka | Masiven smrekov les

Smrekov les je primeren za talne obloge notranjih prostorov. Masivni ladijski pod iz smrekovine je rumenkastobel ali, če gre za nekoliko starejši les, rumenorjav. Smrekov les je cenejši od macesnovine. Vlaga lesa znaša 10% +/- 2%. Če želite narediti bivanjske prostore tople in prijetne, se lahko odločite za ladijski pod – smreka.


Ladijski pod – bor | Borov les je vsestransko uporaben

Med našimi kupci je priljubljena izbira tudi ladijski pod – bor. Ladijski podi so največkrat izdelani iz rdečega oz. navadnega ter črnega bora. Borov les ima srednjo trdoto in je izredno enostaven za obdelavo. Pomembno je pravilno skladiščenje, saj se v nasprotnem primeru lahko na njem lahko pojavijo plave lise. Borov les je vsestransko uporaben, saj se ga uporablja za ladijske pode, ograje, fasade, terase itd.


Ladijski pod – sibirski macesen | Macesnov les je čvrst in trajen

Macesnov ladijski pod je vse pogostejša izbira, saj ima macesnov les izjemne lastnosti. Ima visoko gostoto, zato je zelo trden in stabilen, poleg tega pa je macesnov les tudi izredno trajen (brez kemijske obdelave). Macesnov ladijski pod predstavlja odlično razmerje med ceno in kakovostjo, vam pa zagotavlja zanesljiv in prijeten korak ter enostavno vzdrževanje. Pravzaprav je priporočljiva le zaščita za lažje čiščenje, saj je sibirski macesen že sam po sebi odporen proti različnim zunanjim vplivom.

Naj ladijski podi krasijo tudi vaš dom. Vse podrobnosti o lesenih talnih oblogah si oglejte na naši spletni strani.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Zeleni zajec d.o.o.
Naslov
Janševa ulica 16
1000 Ljubljana
Delovni čas
Pon - pet: 8:00 do 15:00
Spletna stran
E-pošta
05 903 96 10
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
ladijski podi, ladijski pod, smrekov les, macesnov les, borov les, ladijski pod smreka, ladijski pod bor, macesnov ladijski pod, ladijski pod macesen, sibirski macesen ladijski pod
ZEMLJEVID