Toplotna izolacija notranjih sten iz ekoloških materialov

Izolacija notranjih sten in izolacija tal sta ravno tako pomembni kot izolacija zunanjih, saj tudi tu želimo čim bolj zmanjšati toplotne izgube in preprečiti prehajanje hrupa. Izolacija notranjih sten je pojem, ki lahko označuje dve vrsti izoliranja, in sicer:

  • izolacijo sten z notranje strani, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo izolirati na zunanji strani, in
  • izolacijo sten v notranjosti hiše, torej sten med posameznimi prostori.

V obeh primerih je najboljša naravna izolacija za notranje stene. Cene materialov so iz leta v leto ugodnejše, predvsem pa je pomembno to, da je izolacija izdelana iz naravnih materialov, kot so lesna vlakna, konoplja, trstika itd.

Izolacija notranjih sten in zunanja izolacija

Izolacija notranjih sten

Največkrat se stavbe izolirajo z zunanje strani. Včasih pa to ni mogoče, ker tega na primer ne dovoljuje Zavod za varstvo kulturne dediščine, ki prepoveduje kakršno koli poseganje v zunanjost stavbe, ki je zaščitena. Zvočna in toplotna izolacija notranjih sten se izvede tudi takrat, ko želite toplotno in zvočno izolirati samo del stavbe, na primer eno stanovanje v večstanovanjski zgradbi ali samo en prostor v hiši. Takrat je priporočljiva tudi izolacija tal, saj s tem preprečite izgube skozi tla. Ko se odločate za zdravo in okolju prijazno izolacijo, preverite tudi cene. Izolacija za notranje stene je v podjetju Zeleni zajec na voljo z različnimi popusti, ki vam bodo olajšali nakup, ki je prijazen do stanovalcev in narave.

Izolacija notranjih sten med posameznimi prostori

Včasih je potrebno izolirati tudi notranje stene, torej stene med posameznimi prostori v stavbi. Takšna zvočna in toplotna izolacija notranjih sten je primerna tako za poslovne prostore, kjer želimo posamezne sobe tudi toplotno in zvočno ločiti od ostalih (če so na primer v isti stavbi pisarne različnih podjetij, zdravstvene ordinacije ali pa proizvodni in pisarniški prostori). Tudi tu je izjemno primerna naravna izolacija za notranje stene. Cena končnega izdelka temelji na velikosti izolirane površine in izbranem materialu, vsekakor pa z dobro izolacijo dolgoročno prihranite.

Dodatne informacije so na voljo na naši spletni strani. Obiščite jo in se odločite za naravno izolacijo!

Zeleni zajec | Izolacija notranjih sten, izolacija notranje stene cene, izolacija za notranje stene, izolacija tal, toplotna izolacija notranjih sten - povezave do naše spletne strani: