Okolju in zdravju prijazna izolacija


Ekološka toplotna izolacija iz lesnih vlaken


Dobro počutje v hiši je odvisno od številnih dejavnikov. Najbolj pomembno vlogo igra ugodna mikroklima. To pomeni, da je zrak v prostoru ravno prav vlažen, da poleti ni prevroče in pozimi premrzlo pa tudi, da v zraku ni strupenih hlapov, ki jih oddajajo različni umetni materiali. Les je povsem naraven material, ki ima ugoden učinek na naše počutje v bivalnih prostorih. Prav zato je toplotna izolacija iz lesnih vlaken, ki jih lahko enostavno kupite v naši spletni trgovini Zdrava hiša, najbolj ekološka in zdravju prijazna vrsta izolacije. Pri izdelavi plošč iz lesnih vlaken se ne uporabljajo strupene snovi.


Prednosti, ki jih nudi ekološka izolacija iz lesnih vlaken


- Plošče iz lesnih vlaken so primerne za toplotno izolacijo klasično zidanih hiš kot tudi toplotno izolacijo montažnih hiš;
- Odprte so za difuzijo - odvajajo odvečno vlago navzven in s tem preprečujejo nastanek kondenza in propadanje ostrešja, ki je posledica pretirane vlage;
- Njihova izdelava in razgradnja ne obremenjujeta okolja;
- Po zvočni in toplotni izolaciji so plošče iz lesnih vlaken primerljive z umetnimi izolacijskimi materiali;
- Njihovo uporabo za izolacijo streh, sten in estrih sistemov je odobrila gradbena inšpekcija;
- Omogočajo enostavno in hitro namestitev, spoji med ploščami pa so močni in stabilni.


Plošče iz lesnih vlaken v različnih izvedbah


Izolacija hišePlošče iz lesnih vlaken za naravno izolacijo vaše hiše so vam na voljo so v treh različicah: Flex (za toplotno in zvočno izolacijo sten ter streh), Therm (za ploskve streh in sten ter izolacijo estrih sistemov) in Protect (za fasadne omete). Med seboj se nekoliko razlikujejo po lastnostih. V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri primernih plošč iz lesnih vlaken za izolacijo vaše hiše ali drugega objekta, se obrnite na naše strokovne sodelavce preko telefona ali elektronske pošte in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč z nasveti in dodatnimi informacijami.


Bivanje v hiši z naravno izolacijo je prijetno in zdravo, zato vam nakup ekoloških izolacijskih plošč toplo priporočamo.

Zdrava hiša | Izolacija, toplotna izolacija hiše, toplotna izolacija montažne hiše - povezave na našo stran:

- Izolacija
- Toplotna izolacija hiše
- Toplotna izolacija montažne hiše