IR ogrevanje je sodoben način ogrevanja prostorov


Najbolj naravna oblika ogrevanja in dogrevanja


Ogrevanje z IR paneli je naravno in zdravo, saj deluje na podoben način kot sonce, ki nas greje s človeškim očem nevidno infrardečo svetlobo. Infrardeča toplota deluje blagodejno na telo, saj nežno ogreva podkožna tkiva, pospešuje presnovne procese, izboljšuje imunski sistem in krvni pretok ter razstruplja telo.
Za razliko od klasičnega načina ogrevanja IR grelni paneli ne segrevajo zraka, temveč ljudi in predmete v prostoru. Prostor bo tako enakomerno ogret, saj ne prihaja do kroženja zraka, toplotne izgube pa bodo manjše, saj je toplota usmerjena in se ne izgublja s konvekcijo.


Natančen nadzor temperature v prostoru z IR paneli


IR ogrevanje nam omogoča natančno reguliranje temperature v prostoru s pomočjo termostatov. Vsakemu prostoru lahko individualno prilagodimo temperaturo, saj IR paneli za razliko od centralnega ogrevanja delujejo povsem individualno. To predstavlja odlično rešitev za vse, ki imajo drugačne želje glede sobne temperature od svojih sostanovalcev. Individualno krmiljenje posameznih IR panelov omogoča tudi občuten prihranek pri porabi energije, saj jih lahko poljubno nastavljate po urah in dnevih.


Vgradnja, uporaba, vzdrževanje in cena IR panelov


IR ogrevanje - paneliVgradnja IR panelov je izjemno enostavna in ne zahteva nobenih večjih posegov v prostor. Namesti se jih lahko na spuščeni strop in s tem prihrani dragocen prostor na tleh. Uporaba IR grelnih panelov je povsem enostavna in ne zahteva nobenega posebnega znanja. Poleg tega boste z vgradnjo IR panelov preprečili nastanek plesni v stanovanju ali hiši, saj ti s svojim delovanjem počasi sušijo stene, ne da bi pri tem izsušili zrak v prostoru. IR paneli imajo zaradi nezapletene sestave izredno dolgo življenjsko dobo in v večini primerov ne zahtevajo servisiranja. Na voljo so v številnih barvnih odtenkih, zato se bodo zagotovo ujeli s stilom vaše sobe. IR grelni paneli ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, zadostuje brisanje z mehko krpico, ko je panel ohlajen.

Cena IR panelov
je zelo ugodna (tudi do 70% cenejša od drugih sistemov ogrevanja), investicija pa se vam bo povrnila v zelo kratkem času, saj boste prihranili pri stroških za ogrevanje.

Razlogov za nakup IR panelov je več kot dovolj, preizkusite jih tudi sami in se prepričajte o številnih prednostih, ki jih nudijo.

 

Zdrava hiša | IR paneli, IR grelni paneli, IR ogrevanje, IR paneli cena – povezave na našo stran:

IR paneli
IR grelni paneli
IR ogrevanje
• IR paneli cena

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Zeleni zajec d.o.o.
Naslov
Janševa ulica 16
1000 Ljubljana
Delovni čas
Pon - pet: 8:00 do 15:00
Spletna stran
E-pošta
05 903 96 10
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
IR paneli, IR grelni paneli, IR ogrevanje, IR paneli cena  
ZEMLJEVID