Moderen način ogrevanja


Delovanje infrardečih panelov


Infrardeči paneli in ogrevanjeOgrevanje z infrardečimi paneli segreva prostor na podoben način kot sonce – z infrardečo svetlobo. Infrardeča svetloba je del svetlobnega spektra sonca, vendar je človeško oko ne more zaznati. Na telo deluje blagodejno, očiščujoče in razstrupljujoče. Za razliko od konvencionalnih sistemov ogrevanja, infrardeče ogrevanje ne segreva zraka v prostoru, temveč ljudi in predmete v njem. Ogreti predmeti oddajajo toploto nazaj v prostor, ki se na ta način enakomerno segreva. Vgradnja infra panelov je zelo enostavna in ne zahteva večjih posegov v prostor. Lega samega infrardečega panela lahko bistveno vpliva na toplotno učinkovitost, zato vam priporočamo, da montažo infra panelov prepustite strokovno usposobljenim osebam, ki vam bodo priporočile najsmotrnejšo namestitev naprave.

Infrardeče panele odlikuje zelo nizka cena, investiranje v infrardeče panele pa se vam povrne v izredno kratkem času, saj boste zaradi zmanjšanih toplotnih izgub prihranili pri stroških za energente. Ker infrardeči valovi neposredno ogrevajo osebe v prostoru, občutimo toplino že pri nekoliko nižjih temperaturah kot pri klasičnem načinu ogrevanja, kar pomeni dodaten prihranek. Vsak infrardeči panel je individualno voden preko termostata, zato imamo lahko v različnih prostorih različne temperature. Infrardeči paneli omogočajo tudi natančno vklapljanje in izklapljanje glede na uro in dan v tednu. Tako lahko na primer začne panel ogrevati sobo pol ure pred vašim prihodom domov.


Estetski videz, funkcionalnost in trpežen dizajn


Infrardeči paneli so estetsko dovršene naprave, ki ne kazijo videza prostora. Dobavljivi so v različnih barvnih odtenkih. Ker omogočajo tudi montažo na strop, jih lahko uporabimo povsod tam, kjer nam primanjkuje prostora na tleh.
Infrardeče ogrevanje s paneli ne zahteva servisiranja in posebnega vzdrževanja. Ker nimajo gibljivih delov, ki bi se lahko zlomili, jih odlikuje zelo dolga življenjska doba. Infrardeči paneli s svojim delovanjem počasi sušijo stene prostora, ne da bi pri tem osušili zrak. Suhe stene so varne pred napadom vlage in plesni in zato tudi bolj zdrave za bivanje.

 

Zdrava hiša | Infrardeči paneli, infrardeče ogrevanje, infra paneli, infrardeči paneli cena – povezave na našo stran:

Infrardeči paneli
Infrardeče ogrevanje
• Infra paneli
Infrardeči paneli cena

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Zeleni zajec d.o.o.
Naslov
Janševa ulica 16
1000 Ljubljana
Delovni čas
Pon - pet: 8:00 do 15:00
Spletna stran
E-pošta
05 903 96 10
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Infrardeči paneli, Infrardeče ogrevanje, Infra paneli, Infrardeči paneli cena  
ZEMLJEVID